OLIMPIADA-2014

Naţionala Rusiei de hochei a fost eliminată în sferturi

Favorită la cîştigarea medaliei de aur la Olimpiada de la Soci, naţionala de hochei masculin a Rusiei a fost eliminată încă din sferturile competiţiei. Super vedetele de milioane de dolari a ruşilor s-au arătat neputincioase în faţa naţionalei Finlandei, pierzînd cu 3-1. Nimic nu prevestea dezastrul, ruşii începînd excelent partida după ce Ilya Kovalchuk a deschis în minutul 8 scorul. Finlandezii au egalat rapid, după care s-au distanţat la 2 goluri diferenţă. Este a treia olimpiadă consecutivă la care naţionala Rusiei nu poate lua o medalie. În semifinale, Finlanda va juca în compania naţionalei Suediei.

Unii moldoveni sînt dezamăgiţi de rezultatele sportivilor noştri

Majoritatea moldovenilor consideră că rezultatelor lotului olimpic obţinute la Soci au fost ruşinoase. Unii au comparat evoluţia sportivilor cu participarea interpreţilor noştri la Eurovision, alţii sînt de părere că Moldova nu are ce căuta la Jocurile Olimpice de iarnă. Şi oficialii sportului moldovenesc s-au aşteptat la rezultate mai bune.

Viceministrul sportului Dragoş Hîncu, care a fost alături de lotul olimpic la Soci, a declarat că rezultatele obţinunute de sportivi au fost sub aşteptări. "Trebuie să evaluăm evoluţia sportivilor noştri. Să vedem unde s-a greşit. Să vedem unde mergem. Care făgaş îl alegem pentru următoarele competiţii şi cum ar trebui să dezvoltăm sporturile de iarnă", a declarat Dragoş Hîncu.

Amatorii sportului din Moldova au fost mult mai critici:

"Cerinţele ar trebui să fie cu mult mai mari din partea conducerii. Ca sportivii să fie pregătiţi pentru a lua parte la Olimpiadă. Dar să meargă şi să se facă de ruşine nu e normal".

"Am citit interviul biatlonistei din Moldova. Comentariile ei m-au mirat. Ea a zis că a obţinut rezultate slabe din cauza zăpezii, temperaturilor înalte şi a condiţiilor proaste. Aceleaşi condiţii nu au împiedicat însă alţi sportivi să ajungă primii la finiş sau măcar să termine pe locul 30".

"Trebuie de investit mai mult în sporturile de iarnă. Posibil, în zece - douăzeci de ani vom obţine careva performanţe".

"Noi nu avem zăpadă multă pentru astfel de antrenamente. Pentru a obţine performanţă în sport este nevoie de o atitudine serioasă. La noi nu există aşa ceva. Este o prostie să ne aşteptăm la rezultate mari".

Din cei patru sportivi care au participat la Olimpiada de la Soci, cel mai bun rezultat la obţinut Victor Pînzaru care s-a clasat pe poziţia 77 din 86 de participanţi la proba schi fond sprint.

Cele mai proaste rezultate au fost ale Alexandrei Camenşcic - ultimul loc la biatlon şi cel a lui Georg Lindner, care a abandonat competiţia de schi alpin Super Gigant.

Un schior va purta o cască pictată de prietena sa bolnavă de cancer

Un sportiv canadian a dezvăluit presei despre relaţia sa de prietenie cu o tînăra care este bolnavă de cancer. Brad Spence a cunoscut-o pe Gillian O'Blenes datorită unui prieten, care este angajat la Spitatul pentru Copii din Calgary. O'Blenes are 17 ani şi este dansatoare şi pictoriţă, dar anul trecut a fost diagnostică cu o formă rară de cancer, iar de atunci stă doar prin spitale şi este supusă unui tratament intensiv. În 2006, Spence nu a participat la Jocurile Olimpice de la Torino, din cauza unei accidentări. În perioada cît a stat internat, sportivul a avut ocazia să o cunoască pe această tînără, iar tot atunci a văzut cîteva schiţe de ale ei şi a rămas impresionat. "O parte dintre lucrările ei sînt minunate. Cînd a plecat din spital, mă gîndeam ce ar fi dacă aş avea şi eu cîteva dintre lucrările lui Gillian. M-am gîndit să o rog să-mi picteze o cască pe care aş putea să o port la competiaţiile de la Jocurile Olimpice", a spus schiorul Brad Spence. Ceea ce s-a şi întîmplat. Sportivul canadian va participa în proba de schi alpin slalom la Jocurile Olimpice de la Soci.

Sursa: Publika.md