OBAMA INDEAMNA MAREA BRITANIE SA RAMINA IN UNIUNEA EUROPEANA

Marea Britanie trebuie să rămînă în Uniunea Europeană pentru a continua să aibă influenţă pe scena mondială, a declarat preşedintele american Barack Obama într-un interviu acordat BBC.

Calitatea Marii Britanii de stat membru al UE «ne oferă mult mai multă încredere în soliditatea uniunii transatlantice», a afirmat Barack Obama. «UE a făcut lumea mai sigură şi mai prosperă», a subliniat liderul de la Casa Albă, în interviul acordat filialei BBC în America de Nord.

Premierul britanic David Cameron a declarat anterior că un referendum pe tema ieşirii sau nu a Marii Britanii din UE va avea loc pînă la sfîrşitul anului 2017. Acest referendum va urma renegocierii termenilor existenţi privind calitatea de membru a Marii Britanii în Uniunea Europeană. Cameron a spus că va face campanie pentru ca Marea Britanie să rămînă în UE dacă va obţine reformele pe care le doreşte.

Marea Britanie este «cel mai bun partener» al Americii, a afirmat Barack Obama, salutînd disponibilitatea Regatului Unit de a proiecta puterea «dincolo de interesele proprii imediate pentru a face această lume mai sigură şi mai ordonată».

Sursa: Agerpres