O rețea de narcotraficanţi a fost destructurată și cu implicarea polițiștilor români

O operaţiune la care au participat mai multe ţări europene a destructurat o bandă acuzată de trafic de droguri, 22 de persoane fiind arestate şi aproape 2,6 milioane de euro confiscaţi, a informat Joi Poliţia spaniolă, citată de agenţia EFE, potrivit agerpres.

În plus, au fost confiscate 55 de kilograme de cocaină şi 1,3 kilograme de heroină, arme de foc şi o mare cantitate de obiecte de lux, inclusiv o colecţie de băuturi alcoolice în valoare de peste un milion de euro, potrivit unui comunicat al Poliţiei.

Operaţiunea a fost efectuată de forţe de Poliţie din Spania, Franţa, Germania, Ţările de Jos şi România, precum şi de agenţiile europene de cooperare poliţienească, Europol, şi judiciară, Eurojust.

Ancheta a început în 2021, în urma unor suspiciuni privind „o importantă organizaţie criminală internaţională care ar fi implicată în traficul de droguri şi spălarea de bani”.

Organizaţia ar fi achiziţionat droguri în Spania, unde locuiau cei consideraţi a fi şefii grupării, care „păstrau un profil discret, trecînd neobservaţi”, în pofida „nivelului de trai foarte ridicat pe care îl aveau”, potrivit Poliţiei spaniole.

Drogurile ar fi fost distribuite în restul Europei prin intermediul unor vehicule de lux cu compartimente adaptate pentru a le ascunde.

Anchetatorii au descoperit că această grupare era de asemenea integrată „într-o structură criminală internaţională care muta sume uriaşe de bani provenite din traficul de droguri”, a precizat Poliţia.