O femeie de 72 de ani l-a luat la bataie cu polonicul si l-a alungat pe un hot de 17 ani care vroia s-o jefuiasca

Pe data de 8 Martie 2022, în satul Goruni, comuna Tomești, județul Iași, F.C. Botezatu a decis să își încerce norocul, jefuind casa unei bătrîne, în vîrstă de 72 de ani. Acesta a intrat peste ea în jurul orei 7:00, purtînd o glugă și o mască chirurgicală. Femeia a fost strînsă de gît de adolescentul care a trîntit-o pe pat, cerîndu-i să aducă bani și alte lucruri de valoare. În momentul în care femeia a fost eliberată ca să aducă bunurile solicitate, aceasta, mai întîi, a luat o bucată de lemn și a început să îi aplice o corecție individului.

„Cînd a lăsat-o pe persoana vătămată să meargă să îi aducă banii, aceasta a mers spre lada cu lemne, a luat un lemn şi a început să îl lovească pe inculpat. Acesta s-a panicat şi a încercat să fugă, dar nu a reuşit să iasă, întrucît uşa spre care mersese era încuiată, timp în care persoana vătămată a continuat să îl lovească și cu un polonic. Inculpatul a luat un obiect ascuţit de pe jos şi a încercat să o împingă şi să o ţină la distanţă pe persoana vătămată, pînă a reuşit să descuie uşa şi să iasă. A sărit gardul de la terasă, după care a sărit gardul de la curte, fugind pe stradă, iar apoi a început să meargă pe jos”, povestesc magistrații.

Ieșeanca a început să strige după ajutor, spunînd că hoțul care a intrat peste ea a vrut să o omoare. Țipetele acesteia au ajuns la urechile unui vecin care lucra cu alte persoane în zonă. Auzind strigătele de ajutor, bărbații au urcat în mașină și au pornit pe urmele minorului.

F.C. Botezatu a fost condamnat, recent, pentru tentativă de tîlhărie calificată de către magistrații Judecătoriei Iași. Acestuia i s-a aplicat măsura internării într-un centru educativ pentru o perioadă de un an.