O femeie a fost ucisa, in Italia, de fiul de 15 ani, pentru ca l-a parasit pe tatal aflat in inchisoare

O femeie de 32 de ani a fost ucisă în Italia, la Catania, de către propriul fiu în vîrstă de 15 ani. Adolescentul o acuza de trădare, pentru că femeia se despărțise de tatăl lui și voia ca și el să rupă legătura cu acesta, bărbatul aflîndu-se din 2018 în închisoare pentru fapte grave.

Valentina Giunta plecase recent din casa familiei fostului soț, luîndu-l cu ea pe copilul cel mic, de 10 ani, în timp ce fiul cel mare – foarte atașat de tată – a ales să rămînă la bunicii paterni, pe care, de asemenea, îi iubea mult. Potrivit La Repubblica, adolescentul era obsedat de figura paternă și își idolatriza părintele. Pe contul lui de pe o rețea socială posta mereu mesaje de genul: 

„Tati, tu ești leul meu!/ În curînd ne vom îmbrățișa din nou!/ Vom fi invincibili împreună/ Va veni și vremea noastră”.

Fostul soț al femeii a fost condamnat la închisoare în 2018, pentru infracțiuni grave. Valentina a vrut ca cei doi copii să nu-i calce pe urme tatălui, motiv pentru care l-a luat cu ea în apartamentul în care se mutase și pe fiul cel mare.

Se pare că la începutul acestei săptămîni Valentina i-a cerut din nou fiului cel mare să rupă legăturile cu tatăl său, iar asta l-a scos din minți și și-a înjunghiat mama de 4 ori.

Femeia a fost găsită în casă încă în viață, într-o baltă de sînge. A murit în scurt timp, la spital.

Anchetatorii l-au găsit pe băiat abia după 36 de ore, rătăcind pe străzi. Adolescentul a fost arestat și se află acum într-un centru de detenție pentru minori.