“NU TREBUIE SA I SE PERMITA LUI PUTIN SA SE FOLOSEASCA DE SITUATIA CU REFUGIATII IN DETRIMENTUL UCRAINEI”

Nu trebuie să i se permită preşedintelui rus Vladimir Putin să se folosească de situaţia cu refugiaţii în detrimentul Ucrainei, a declarat, marţi, premierul Poloniei, Ewa Kopacz, într-un interviu pentru postul polonez TVPInfo, informează agenţia de presă Unian.

«Putin încearcă să se folosească de situaţia din Siria şi de refugiaţi, care vin în masă în Europa, în confruntarea sa pentru Ucraina», este de părere şefa executivului de la Varşovia.

În opinia premierului polonez, Putin va încerca să se folosească de situaţia cu imigranţii şi, ca un foarte abil politician, să arate prin «tertipuri politice» că în Siria multe depind de el.

De aceea, a subliniat Ewa Kopacz în interviul pentru TVPInfo, a fost importantă poziţia Poloniei în problema refugiaţilor şi faptul că ţara sa nu a devenit epicentrul unor schisme îndelungate în cadrul UE. «Astăzi nu putem fi izolaţi în cadrul UE, după cum şi-a dorit probabil Putin, şi pe de altă parte să-i avem în spate, din partea estică, pe cei care nu ne doresc binele», a subliniat premierul polonez.

Potrivit şefei guvernului de la Varşovia, tocmai poziţia fermă a Poloniei în timpul reuniunii Consiliului European a contribuit, printre altele, la faptul că a fost fixat un termen concret - 30 noiembrie - pentru înfiinţarea de centre provizorii pentru imigranţi, unde aceştia vor fi înregistraţi şi se va face delimitarea între refugiaţi şi imigranţi economici.

Sursa: Agerpres