ÎNTR-UN EL CLASICO DE VIS

Real Madrid - FC Barcelona 3-4

FC Barcelona a învins pe Real Madrid cu scorul de 4-3 (2-2), duminică seara, chiar pe ''Santiago Bernabeu'', în ''El Clasico'', derby-ul campionatului spaniol de fotbal, jucat în etapa a 29-a.

Barcelona a reuşit o victorie important, prin golurile marcate de Andres Iniesta (7) şi Lionel Messi (42, 65 - penalty, 84 - penalty), respectiv Karim Benzema (20, 24), Cristiano Ronaldo (55 - penalty), însă acest rezultat o ajută mai mult pe Atletico Madrid, care a devenit noul lider.

Barca a început excelent derby-ul şi a deschis scorul în minutul 7, cînd Messi l-a angajat pe Iniesta, iar acesta l-a învins pe Diego Lopez. Real a replicat prin Benzema, găsit în careu de Di Maria, dar francezul a trimis peste poartă. Messi, lansat de Fabregas, a scăpat spre poartă, dar a trimis alături (15), ratînd şansa desprinderii. Catalanii au continuat momentele bune şi Neymar a tras slab, în Marcelo, aflat pe gazon (19).

Real a preluat apoi controlul jocului şi a reuşit să întoarcă scorul în doar patru minute, prin ''dubla'' lui Benzema, de fiecare dată fiind servit de argentinianul Di Maria (20, 24). Vîrful francez a fost aproape şi de golul trei, dar mai întîi Pique a respins de pe linia porţii (26), iar în prelungirile primei reprize a trimis alături de poartă cu capul (45+1). Cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare, după ce Messi a înscris pentru oaspeţi la capătul unei faze la care a mai contribuit şi Neymar (42).

În debutul reprizei secunde, Real a primit un penalty, în urma unei erori de arbitraj, după ce Dani Alves l-a faultat pe Ronaldo în afara careului. Portughezul a transformat lovitura de pedeapsă şi şi-a adus echipa în avantaj (55).

După ce Valdes l-a blocat pe galezul Bale (58), şi Barca a primit un penalty, Neymar fiind agăţat în careu de Sergio Ramos, care a fost eliminat. Messi a transformat lovitura şi a egalat: 3-3 (65).

În superioritate numerică, Barca a preluat controlul jocului şi a căutat golul victoriei. Dani Alves a fost aproape în min. 74, cînd a luat la ţintă bara, cu un şut din afara careului. Barcelona a marcat golul victoriei în minutul 84, prin Messi, dintr-un nou penalty, în urma unui fault comis de Xabi Alonso la Iniesta.

Lionel Messi a devenit cel mai bun marcator din ''El Clasico'', avînd acum 21 de goluri marcate, faţă de 18 cîte avea Ferenc Puskas (Real).

Atletico Madrid este noul lider, cu 70 puncte, urmată de Real Madrid, 70 p, şi Barcelona, 69 p, etc.

Ronaldo s-a plîns de arbitraj

Cristiano Ronaldo, starul echipei Real Madrid, s-a plîns de arbitrajul de la meciul cu Barcelona. "Au fost făcute multe greşeli de către arbitru. În El Clasico trebuie un arbitru care să poată fi la înălţimea meciului. Nu pun pe seama greşelilor de arbitraj înfrîngerea, poate că la penaly-ul meu faultul a fost în afara careului, însă au fost multe alte greşeli. Poate că s-a vrut ca noi să nu cîştigăm astăzi, pentru că ar fi ieşit Barcelona din cursa spre titlu. De cînd sînt aici, de cinci ani, mi-am dat seama că meciul cu Barcelona nu se joacă mereu pe teren, ci şi în afară. Noi trebuie să ne luptăm cu toată lumea pentru a cîştiga acest campionat. Astă-seară, Barcelona a jucat în 12 oameni. Sper ca acest arbitru să nu fie adus la finala Cupei Spaniei. Sper să nu ne mai arbitreze niciodată".

Arbitrul meciului, Alberto Undiano Mallenco, a acordat trei penalty-uri, dintre care două pentru Barcelona, în minutele 43 şi 65, ambele transformate de Messi. În cazul unei victorii, Real s-ar fi distanţat la 7 puncte de Barca, însă acum catalanii s-au apropiat la un singur punct. În cursa pentru titlu rmîne şi Atletico Madrid, care are acelaşi număr de puncte ca Real, după victoria cu Betis (2-0).

Nu e grav, am pierdut doar un meci

Carlo Ancelotti, antrenorul italian al echipei Real Madrid, nu a făcut o dramă din înfrîngerea cu Barcelona. "Trebuie să trecem repede peste acest eşec. Nu am pierdut decît un meci de fotbal. Nu este atît de grav, mai ales că sîntem încă în lupta pentru titlu. Am jucat bine şi nu am meritat să pierdem. Messi este un jucător important, dar noi l-am ţinut bine. N-a avut multe ocazii. Nu doresc să vorbesc despre arbitru. Dar eu nu am văzut faultul în careu la Neymar. A fost faza care a schimbat totul", a spus Ancelotti la Canal + Espana.

La rîndul lui, fundaşul brazilian al Realului, Marcelo, a declarat: "Mergem să cîştigăm meciul următor la Sevilla. Va trebui să analizăm această înfrîngere cu Barcelona pentru a nu mai comite pe viitor erori. Trebuie să ţinem capul sus. Nu am reuşit să învingem această mare echipă, Barcelona, dar mai rămîn destule meciuri de jucat din campionat".

Emilio Butragueño, director sportiv la Real Madrid: "După eliminarea de la penalty-ul lui Neymar a fost cu totul alt meci. A fost o măsură severă să dicteze penalty acolo, a cîntărit greu. Trebuie să ne trezim repede după acest meci şi să cîştigăm la Sevilla".