NEYMAR, REGE PE NOU CAMP

Fără să-l aibă pe Messi în formă, Barcelona a învins sîmbătă seară, cu scorul de 2-1, marea rivală Real Madrid, într-un El Clasico jucat în etapa a 10-a din Primera Division. De data aceasta, la catalani cel mai activ jucător a fost Neymar, cel care a deschis de altfel şi scorul în minutul 19, cu un şut la colţul lung, deviat uşor de un apărător advers (Daniel Carjaval). La originea fazei golului s-a aflat Andres Iniesta. Real Madrid s-a trezit la jumătatea reprizei a doua, după ce Benzema i-a luat locul lui Gareth Bale, un atacant care dovedeşte pe zi ce trece că nu-şi merită banii. Francezul a expediat mingea în transversală la scurt timp după ce a intrat pe gazon. Real dădea semne că poate să egaleze, dar catalanii au dat lovitura pe contraatac, după ce Neymar l-a lansat pe nou-intratul Alexis Sanchez iar fostul jucător de la Udinese a făcut 2-0. Madrilenii au marcat golul de onoare în minutul 90, prin Jesé Rodríguez, cel care îi luase locul lui Di Maria. După meci, Ancelotti a reclamat un penalty neacordat madrilenilor la Ronaldo în repriza a doua: “Toată lumea a văzut penaltyul numai arbitrul nu“. 99.000 de privilegiaţi au asistat la “El Clasico“ şi peste 400 de milioane de telespectatori din toate continentele. Real cîştigase ultimele două confruntări cu Barcelona şi nu pierduse în ultimele cinci. Barcelona este deja la +6 acum în faţa Realului în clasament Spania Primera Division.

Roma, la a noua victorie consecutiva

Nimeni pareb să nu-i poată sta în cale Romei în actuala ediţie a campionatului Italiei. Fără Francesco Totti şi Gervinho pe teren, gruparea roş-galbenă a plecat, duminică, învingătoare şi de la Udine, unde s-a impus cu scorul de 1-0. Formaţia antrenată de Rudi Garcia a ajuns astfel la 9 victorii consecutive, un adevărat record. Unicul gol al meciului de pe Stadio Friuli a fost marcat de americanul Bradley în minutul 82. Roma a jucat în inferioritate numerică din minutul 66, cînd Maicon a fost eliminat. În clasament Serie A Italia, Roma are 27 de puncte, 23 de goluri marcate şi doar unul primit. Ocupantele locurilor 2 şi 3, Napoli şi Juventus au cîştigat şi ele, pe teren propriu, cu un scor identic, 2-0, dar rămîn tot la 5 puncte în spatele capitolinilor. Napoli a învins pe Torino, prin golurile marcate de Higuain în minutele 14 şi 32, ambele din penalty, în timp ce Juve a trecut de Genoa, cu golurile lui Arturo Vidal (23 pen.) şi Carlos Tévez (36). Milan continuă să surprindă în mod negativ, pierzînd cu 3-2 la Parma, după ce revenise de la 2-0 pentru gazde. Unul dintre golurile gazdelor a fost marcat de fostul jucător al Milanului, Cassano. Echipa antrenată de Massimiliano Allegri ocupă locul 9 şi, ca număr de puncte, este mai aproape de yona retrogradării decît de cupele europene.

Bundesliga se joaca in trei

Bayern Munchen, Borussia Dortmund şi Bayer Leverkusen s-au distanţat de restul plutonului în Bundesliga şi par să se lupte pentru titlul de campioană a Germaniei. Sîmbătă, Bayern şi Leverkusen au obţinut victorii chinuite în runda a 10-a, în timp ce Dortmund a cîştigat la două goluri diferenţă derby-ul Ruhr-ului. Condusă cu 1-0 acasă de Hertha Berlin, Bayern a revenit şi a punctat de trei ori prin Mandžukić (2) şi Götze. Berlinezii s-au apropiat la un gol în minutul 58, graţie reuşitei lui Ben-Hatira, iar echipa lui Guardiola a avut emoţii pînă la final, pentru că putea fi egalată. Borussia şi-a luat revanşa faţă de Schalke, care o învinsese de două ori anul trecut. Galben-negrii au plecat învingători cu 3-1 de la Gelsenkirchen, graţie reuşitelor semnate de Pierre-Emerick Aubameyang 14, Nuri Şahin 51 şi Jakub Błaszczykowski 74. Pentru Schalke, a marcat Max Meyer. Gazdele au ratat un penalty în minutul 30, prin Keving Prince Boateng. În ceea ce o priveşte pe Leverkusen, şi aceasta, la fel ca Bayern, s-a chinuit pe teren propriu cu o formaţie mai slab cotată,FC Augsburg 1907. Scorul final a fost 2-1, cu golul victoriei marcat abia în minutul 83. În clasament Germania Bundesliga, lidera Bayern Munchen are un punct avans faţă de Dortmund şi Leverkusen.