MOSCOVA A FOST ATACATĂ CU DRONE

Capitala Rusiei a fost atacată marți dimineața cu drone, a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Mai multe clădiri au fost avariate, însă nu există victime.

 

Ministerul rus al Apărării: Kievul a lovit Moscova

Ministerul rus al Apărării dă vina pe regimul de la Kiev pentru atacul cu drone de marți dimineața din Moscova.

„Kievul a lansat un atac terorist cu drone” asupra mai multor obiective din Moscova, susține Ministerul Apărării. Potrivit Kremlinului, opt drone au fost folosite în timpul atacului, toate fiind distruse de apărarea antiaeriană rusă.

„Trei dintre ele au fost suprimate de războiul electronic, au pierdut controlul şi au deviat de la ţinte”, precizează ministerul.

„Alte cinci drone au fost doborîte cu sistemul de rachetă sol-aer de tip Pnţîr-S în regiunea Moscovei”, adaugă acesta.

 

Atac cu drone în Moscova

Moscova a fost vizată marţi dimineaţa într-un atac cu dronă, care a provocat pagube ”minore” unor clădiri, fără să facă victime, a anunțat edilul orașului.

”În această (marţi) dimineaţa, în zori, un atac cu dronă a cauzat pagube minore mai multor clădiri. Toate serviciile de urgenţă din oraş sînt la faţa locului (...). Nimeni nu a fost rănit grav pînă în prezent”, scrie Sibianin pe Telegram.

Agenția rusă de știri de stat RIA, citată de The Guardian, a relatat că locuitorii unei clădiri de pe o stradă din sudul Moscovei au fost evacuați.

Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au raportat că între patru și zece drone au fost doborîte marți dimineața devreme, relatează Reuters.

Nici Reuters și nici The Guardian nu au putut verifica independent aceste relatări.

Imagini difuzate pe reţele de social media arătau urme de fum pe cer. În altele se poate vedea o fereastră spartă într-o clădire.

Acest atac urmează celui de la Kiev, în Ucraina, de drone ruseşti în cursul nopţii de luni spre marţi, al treilea în 24 de ore, care s-a soldat cu cel puţin un mort, potrivit primarului Vitali Kliciko.

Luni, atacuri ruseşti în plină zi au provocat panică în capitala ucraineană, care a fost atacată de nenumărate ori de la începutul lunii mai.

Acesta este cel mai grav atac asupra Moscovei de la atacul din noaptea de 2 mai asupra Kremlinului, efectuat de asemenea cu ajutorul dronelor, pe care conducerea rusă l-a atribuit direct Ucrainei.

Atît guvernatorul, cît şi primarul Moscovei au cerut cetăţenilor să rămînă calmi. "Aveţi încredere doar în sursele oficiale şi nu distribuiţi informaţii neverificate", a subliniat Sobianin, citat de EFE.

Sursa: digi24.ro