MAIA SANDU: „ASTĂZI ESTE O ZI IMPORTANTĂ PENTRU ȚARA MEA ȘI PENTRU EUROPA”

Astăzi este o zi importantă pentru țara mea și pentru Europa. Abia aștept să găzduiesc președinții și premierii statelor din comunitatea politică europeană. Declarația a fost făcută de șefa statului Maia Sandu în timpul ceremoniei de întîmpinarea a oaspeților Summitului Comunității Politice Europene (CPE).

Oficialul a declarat că este mîndră că țara noastră găzduiește acest eveniment. „Avem multe subiecte pe care trebuie să le discutăm. Desigur că vom vorbi despre situația din Ucraina, restaurarea păcii pe continent se află pe agenda noastră. Trebuie să reconfirmăm susținerea față de Ucraina în rezistența sa în fața agresiunii ruse”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că astăzi se va discuta despre energie, securitate și interconectivitate. „Ne dorim să lucrăm pentru cetățenii țărilor noastre. În cadrul întîlnirilor bilaterale voi discuta despre aderarea Republicii Moldova la UE. Angajamentul nostru e să pregătim țara pentru aderare și voi îndemna liderii europeni să susțină acest plan și să inițiem negocierile cît mai curînd posibil”, a afirmat Maia Sandu.

De asemenea, președintele a mulțumit partenerilor europeni pentru suportul acordat în organizarea evenimentului.

Republica Moldova găzduiește Summitul CPE, care va întruni circa 50 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Sursa: Moldpres