MAIA SANDU A DEZVALUIT NUMELE ALTOR PATRU VIITORI CONSILIERI

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a dezvăluit numele altor patru persoane care îi vor deveni consilieri. Ea a menționat că în momentul de față nu poate să dea și numele altor candidați deoarece negocierile cu aceștia încă nu s-au încheiat. Sandu a făcut precizările în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Printre viitorii consilieri ai președintelui ales se numără fostul ministru al Educației în Guvernul Sandu Liliana Nicolaescu-Onofrei, ea va fi consilier în domeniul Educației. Expertul economic și alesul local în Consiliul Municipal Chișinău Sergiu Tofilat va fi consilier în domeniul energeticii. Jurnalista Angela Brașoveanu va deveni consilier pentru problemele de cultură, iar Angela Druță va fi responsabilă de legăturile cu diaspora.

Amintim că în cadrul primei sale conferințe de presă după turul doi al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a dezvăluit numele primilor trei consilieri care urmează să facă parte din echipa sa. Este vorba de foștii miniștri ai Sănătății și Justiției în guvernul pe care l-a condus - Ala Nemerenco și, respectiv, Olesea Stamate, dar și fostul ministru al Finanțelor în perioada 2009 – 2013, Veaceslav Negruță.

Amintim că Guvernul Maia Sandu a exercitat puterea executivă în Republica Moldova între 8 iunie și 14 noiembrie 2019.

Sursa: sputnik.md