LOVITURA DE STAT IN TURCIA

Șeful Statului Major luat ostatic

Prim-ministrul turc a denunțat, Vineri seară, o "tentativă ilegală" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială, în direcția Asia-Europa, a podului de pe Bosfor la Istanbul. Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea și menține drepturile omului.

UPDATE ORA 00.13 Turcia: Șeful Statului Major luat ostatic

Șeful Statului Major al armatei turce este printre cei luați ostatici la cartierul general din Ankara Vineri, a anunțat agenția de presă de stat Anadolu, în timp ce canalul de televiziune CNN Turk a declarat că președintele turc Tayyip Erdogan este în siguranță, informează Reuters.
Forțele armate din Turcia au anunțat Vineri seară că au luat puterea în țară pentru a proteja ordinea democratică și pentru a menține drepturile omului.

UPDATE ORA 23.36 Prim-ministrul turc denunță o "tentativă ilegală" a "unui grup" din cadrul armatei

Prim-ministrul turc a denunțat vineri seară o "tentativă ilegală" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul, potrivit unui canal de televiziune, informează AFP și Reuters.

Binali Yildirim a adăugat că cei implicați în ceea ce a descris ca o tentativă de lovitură de stat a unui grup din cadrul armatei vineri vor plăti prețul cel mai ridicat, notează Reuters.

   
"Aceasta este o încercare de revoltă, nu îi vom lăsa să cîștige", a spus Yildirim, citat de Xinhua.

În același timp, avioane de luptă survolau la joasă altitudine Ankara, urmate de elicoptere, a constatat AFP.

Canalele de știri din Turcia au anunțat la rîndul lor o "tentativă de lovitură de stat". Canalul de informații CNN-Turk a anunțat o mobilizare "extraordinară" în fața sediului Statului Major al armatei. (AGERPRES)