LIGA CAMPIONILOR

Real Madrid şi Wolfsburg s-au calificat în sferturi

Real Madrid s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, după ce a dispus cu 2-0 (0-0) de AS Roma, pe ''Santiago Bernabeu'', în manșa secundă a optimilor de finală.

Real, care cîștigase în Cetatea Eternă cu 2-0, s-a impus prin golurile marcate de Cristiano Ronaldo (64) și James Rodriguez (68).

''Giallorossi'' au avut cîteva ocazii bune de gol, însă nu au reușit să concretizeze și Real Madrid a încheiat conturile cînd a avut ocazia.

Kroos (9) a avut prima ocazie a partidei, dar șutul său a fost reținut de Szczesny. Roma a ratat apoi o șansă mare de a deschide scorul, prin Dzeko (14), care a trimis peste poartă în situație de unu la unu cu Navas.

Modric a tras și el de la distanță (21), dar Szczesny a respins în lateral, după care Salah (28) a irosit o nouă mare oportunitate de a deschide scorul, dar și el a trimis peste poarta lui Navas.

Pînă la pauză, Ronaldo a avut două încercări (31, 34), dar portarul polonez Szczesny a ieșit la rampă de fiecare dată.

La reluare, egipteanul Salah a mai ratat o dată singur cu Navas (50). Madrilenii și-au mai încercat șansa de la distanță, prin Ronaldo (53) și Marcelo (54), dar Szczesny a fost de fiecare dată la post.

Florenzi (56) l-a testat și el pe Navas, care s-a remarcat și la șutul din drop al lui Manolas (57).

Real a deschis scorul în minutul 64, prin Cristiano Ronaldo, care a reluat în plasă din șase metri, la centrarea noului intrat Lucas Vazquez, marcînd al 90-lea gol al său în Champions League.

Peste patru minute James Rodríguez (68) a dublat avantajul gazdelor, din pasa lui Cristiano Ronaldo.

Ronaldo a avut o mare ocazie de a înscrie, însă a ratat incredibil (70), iar meciul s-a încheiat cu o bară reușită de argentinianul Perotti (88).

Vicecampioana Germaniei, VfL Wolfsburg, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, după ce a dispus de campioana Belgiei, KAA Gent, cu 1-0 (0-0), în manșa secundă a optimilor de finală.

Andre Schuerrle (71) a parafat calificarea echipei germane, care se impusese și în prima manșă, cu 3-2.

Oaspeții au avut o posesie mai bună, dar nu au reușit să pună probleme reale ''lupilor''.

Kruse (13) a semnat prima ocazie a gazdelor, dar mingea a ocolit poarta. Josuha Guilavogui (18) a tras de la distanță, dar portarul Sels a intervenit salvator. Belgienii au replicat prin Simon (23), dar Casteels a fost la post.

Sels a fost providențial și în fața lui Luiz Gustavo (56), iar două minute mai tîrziu Milicevic (58) a ratat ținta din plonjon.

Șuturile lui Schuerrle (60, 71) au fost blocate, apoi campionul mondial a reușit să înscrie (74), după o centrare venită de la Drexler.

Pînă la final, Wolfsburg a mai avut două șanse de gol, prin Kruse (77) și Vieirinha (84).

 

Cristiano Ronaldo a ajuns la 90 de goluri marcate în Liga Campionilor

Cristiano Ronaldo a marcat cel de-al 90-lea gol al său în Liga Campionilor la fotbal, marți seara, în partida cîștigată pe teren propriu de echipa sa, Real Madrid, cu 2-0, în fața formației italiene AS Roma, în manșa secundă a optimilor de finală ale competiției.

Starul portughez a deschis scorul în minutul 64 al întîlnirii de pe stadionul "Santiago Bernabeu", ajungînd astfel la 13 reușite de la debutul actualei ediții a Champions League, aproape dublu față de ocupantul locului secund în clasament, polonezul Robert Levandowski, care urmează să joace săptămîna viitoare cu Bayern München.

În ierarhia all time a celei mai importante competiții continentale intercluburi, Cristiano Ronaldo a ajuns la o cifră rotundă, 90 de goluri, fiind urmat de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), cu 81 de goluri, și de spaniolul Raul Gonzalez, fostul căpitan al lui Real Madrid, cu 71 de goluri, ultimul retrăgîndu-se între timp din activitate.

Clasamentul golgheterilor actualei ediții a Ligii Campionilor:

13 goluri: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

7 goluri: Robert Lewandowski (Bayern München)

6 goluri: Artem Dziuba (Zenit Sankt Petersburg), Thomas Muller (Bayern München)

5 goluri: Javier Chicharito Hernandez (Leverkusen), Olivier Giroud (Arsenal), Lionel Messi (FC Barcelona), Luis Suarez (FC Barcelona), Willian (Chelsea)

4 goluri: Karim Benzema (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Admir Mehmedi (Leverkusen)

Clasamentul all time al marcatorilor din Champions League (începînd din sezonul 1992-1993, fără tururile preliminare):

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 90

2. Lionel Messi (FC Barcelona) 81

3. Raul (+) 71

4. Ruud van Nistelrooy (+) 56

5. Thierry Henry (+) 50

6. Andrei Șevcenko (+) 48

7. Filippo Inzaghi (+) 46

8. Karim Benzema (Real Madrid) 46

9. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) 46

10. Didier Drogba (+) 44

Jucătorii urmați de semnul (+) s-au retras din activitate sau nu mai evoluează în Europa.

Sursa: romaniansoccer.ro