LIGA CAMPIONILOR: PREŢUL BILETELOR CĂTRE LONDRA A EXPLODAT

Numărul mare de suporteri ai echipelor de fotbal Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, care doresc să ajungă la Londra pentru finala Ligii Campionilor, în data de 25 mai, a făcut să explodeze preţul biletelor de avion pentru cursele către capitala britanică. Astfel, toate locurile unui zbor jumbo jet charter de la Dortmund către Londra au fost vîndute în numai 7 minute. "Am fi putut umple 20 de avioane", a declarat Thomas Hess, directorul agenţiei de voiaj Besttravel. Companiile aeriene low-cost German Wings şi Ryanair intenţionează să organizeze încă şase zboruri suplimentare de la Dortmund la Londra, în ziua meciului. De la Munchen, majoritatea biletelor pentru meci costă acum cel puţin 2.000 de euro pentru zborurile directe. Preţul camerelor de hotel la Londra au cunoscut, la rîndul lor, o creştere puternică din cauza finalei. Şansele de a găsi un bilet de intrare la meciul de la Londra, pe piaţa neagră, în jurul stadionului Wembley, sînt aproape nule, toate biletele fiind nominale, iar cele 9.000 de locuri destinate marelui public şi-au găsit de mult timp cumpărătorii. În caz de victorie, Bayern Munchen, care nu a mai cucerit Liga Campionilor din 2001, nu va organiza nicio festivitate, antrenorul Jupp Heynckes dorind să-şi ţină jucătorii "în priză" pentru finala Cupei Germaniei, programată pe 1 iunie, la Berlin, împotriva formaţiei VfB Stuttgart.

Hummels crede că poate juca finala

Fundaşul central al formaţiei germane de fotbal Borussia Dortmund Mats Hummels, lovit la o gleznă sîmbătă, în campionat, apreciază că va putea disputa finala Ligii Campionilor contra echipei Bayern Munchen, partidă la care şi Mario Gotze ar urma să ia parte. "Nu este vorba de o entorsă, este mai puţin grav decît am crezut iniţial. Am încredere, voi putea disputa finala", a declarat Hummels pentru site-ul revistei Sport Bild. La rîndul lui, Mario Gotze nu a mai jucat de la returul semifinalei cu Real Madrid (0-2). "Mă simt bine, fac totul pentru a putea juca pe Wembley", a spus Gotze, pentru cotidianul Bild.

Heynckes dă de înţeles că s-ar putea retrage

Antrenorul lui Bayern Munchen, Jupp Heynckes, a dat de înţeles că s-ar putea retrage. Tehnicianul de 68 de ani, care a cîştigat Liga Campionilor cu Real Madrid în 1998, a avut o lungă carieră de jucător şi antrenor cu Monchengladbach. La finalul sezonului, Pep Guardiola îl va înlocui la Bayern, pe care Heynckes a preluat-o în urmă cu doi ani. "Sîmbătă a fost ultimul meu meci în Bundesliga ca antrenor", a declarat Heynckes, aflat la al treilea mandat pe banca lui Bayern. "Ce se va întîmpla după aceea, va trebui să aşteptăm pînă după cele două finale ale noastre. Probabil voi spune ceva în iunie, după finala Cupei Germaniei", a adăugat el. Heynckes a fost pe banca tehnică la 641 de meciuri din Bundesliga, fiind depăşit doar de Otto Rehhagel. Tehnicianul a dat de înţeles că s-ar putea retrage după acest sezon. "Dacă aş fi mai tînăr cu 15 ani, m-aş gîndi serios să antrenez în străinătate, dar nu mai sînt tînăr, iar cluburile vor să realizeze un schimb de generaţie, lucru pe care nu poţi cu adevărat să-l faci cu un tip de 68 de ani", a spus el.

Robben infirmă plecarea la Man City

Atacantul olandez Arjen Robben, de la Bayern Munchen, a infirmat speculaţiile privind mutarea sa la Manchester City, la finalul acestui sezon. "Au fost prea multe speculaţii în ultima lună şi eu sînt concentrat doar la Bayern. Mai am doi ani de contract, de ce ar trebui să plec? E vorba de performanţa pe teren şi în ultimele jocuri am arătat că pot contribui, aici la Bayern", a declarat internaţionalul olandez. Robben, care a mai jucat la Real Madrid şi Chelsea, a avut un start de sezon nereuşit, dar a revenit apoi la nivelul său cel mai bun şi a ajutat clubul bavarez în tentativa sa de a cuceri o triplă, campionat, cupă şi Liga Campionilor. Presa engleză specula o posibilă mutare a olandezului de 29 ani la Manchester City. Robben a jucat de 2 ori în finala Ligii Campionilor, în 2010 şi 2012, dar fără a gusta din cupa succesului: "Vreau să cîştig trofeul pe 25 mai, e singurul lucru care contează".