LIGA CAMPIONILOR LA FOTBAL

Fără Ibra, Lavezzi şi Thiago Silva, PSG a învins Barcelona

Marţi seară, s-au jucat meciurile din etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor, ediţia 2014/2015. S-au disputat partide în grupele E, F, G şi H. În cele mai interesante două confruntări ale serii, Manchester City şi Roma au remizat, scor 1-1, iar PSG a învins pe FC Barcelona, scor 3-2.

Fără trei jucători de bază (Ibrahimovici, Lavezzi şi Thiago Silva), Paris Saint-Germain a obinut, marţi seară, o victorie remarcabilă, scor 3-2, pe teren propriu, în faţa formaţiei FC Barcelona, în Grupa F a Ligii Campionilor. Golurile gazdelor au fost înscrise de David Luiz '10, Veratti '26, Matuidi '54, în timp ce pentru oaspeţi au punctat Messi '12 şi Neymar '56.

Gazdele au fost aşezate într-un sistem obişnuit deja pentru PSG, 4-3-3, dar cu Pastore în atac în locul lui ”Ibra”.

Antrenorul Laurent Blanc anunţa înaintea partidei că are la dispoziţie ”un lot hiper-performant care poate pune probleme Barcelonei”. Și nu doar că i-a pus probleme ci i-a luat grupării catalane toate punctele puse în acest joc.

Presa franceză scrie că omul meciului a fost David Luiz. Acesta s-a autoevaluat înaintea meciului la doar 60% din capacitatea sa, din cauza unei accidentări la genunchi. Fundaşul brazilian a fost însă sufletul lui PSG în absenţa căpitanului Silva. Luiz a fost agresiv în apărare şi prezent adesea în ofensivă. De altfel, el a şi marcat primul gol al meciului, arătîndu-le coechipierilor că ”se poate”, chiar dacă adversara este Barcelona.

Cu patru puncte din două meciuri, PSG (4) a preluat şefia grupei E, devansînd-o pe Barcelona (3).

"Panzerul" bavarez a ieşit învingător din Rusia

Bayern Munchen a bifat, marţi seară, a doua victorie consecutivă în Grupa E a Ligii Campionilor. Bavarezii s-au impus, scor 1-0, la Khimki, în faţa formaţiei ȚSKA, într-un meci jucat cu porţile stadionului închise din cauza incidentelor fanilor moscoviţi de la meciul precedent.

Nu a fost atît de uşor pentru Bayern pe cît o arată statistica: 23-11 şuturi la poartă, 73% posesia balonului de partea nemţilor şi 703 pase reuşite contra 156 ale ruşilor. Bayern a deschis scorul în minutul 22, dintr-un penalty obţinut de Mario Götze şi transformat de Thomas Müller.

Dar, apoi, oamenii lui Josep Guardiola deşi au "desenat" frumos, în ultimii 20 de metri s-au împotmolit şi nu au reuşit să-şi creeze foarte multe şanse de a-şi majora avantajul. Mai mult, portarul Neuer a fost salvat de transversală în minutul 41, la un şut al lui Roman Eremenko, asta după ce în minutul 37, scosese cu dificultate o minge expediată de Ahmed Musa.În repriza secundă, au fost puţine faze de consemnat.

Bayern a părut că se mulţumeşte să păstreze rezultatul de pe tabelă sau efectiv nu poate penetra defensiva moscovită pentru a mai înscrie.

Este a doua victorie la rînd obţinută de Bayern cu 1-0, după cea cu Manchester City din prima rundă. A fost totodată a 100-a victorie a lui Bayern în Liga Campionilor.

Totti, cel mai vîrstnic marcator în Liga Campionilor

Atacantul italian Francesco Totti, căpitanul echipei de fotbal AS Roma, a devenit, la 38 de ani şi 3 zile, cel mai vîrstnic marcator din Liga Campionilor, marţi seara, în cursul meciului cu campioana Angliei, Manchester City (1-1).

Fostul internaţional, care şi-a serbat sîmbătă ziua de naştere, a înscris golul egalizator al grupării "giallorossa", în minutul 24 al întîlnirii de pe stadionul Etihad din Manchester. Acesta a fost, de altfel, fiind primul gol în zece partide disputate în Anglia de Totti, care a ajuns astfel la cota 17 în Champions League.

Manchester City reuşise deschiderea scorului în minutul 4, în urma unui penalty transformat de argentinianul Sergio Aguero.

Pînă marţi, cel mai vîrstnic marcator din Liga Campionilor era galezul Ryan Giggs, care a marcat pentru Manchester United la 37 de ani şi 289 de zile, într-o partidă cu Benfica Lisabona, disputată în septembrie 2011.

Rezultatele şi marcatorii:

Grupa E

ŢSKA Moscova - Bayern Munchen 0-1 (Muller '22 - pen)

Manchester City - AS Roma 1-1 (Aguero '5 - pen, Totti '23) (Dolce Sport, Digi Sport 2)

Grupa F

Paris Saint-Germain - FC Barcelona 3-2 (David Luiz '10, Veratti '26, Matuidi '54 - Messi '12, Neymar '56)

APOEL - Ajax Amsterdam 1-1 (Manduca '32 - pen, Andersen '28)

Grupa G

Sporting Lisabona - Chelsea 0-1 (Matic '34)

FC Schalke 04 - NK Maribor 1-1 (Huntelaar '56 - Viler '38)

Grupa H

Şahtior Doneţk - FC Porto 2-2 (Alex Teixeira '52, Adriano '87 - Martinez '89)

BATE Borisov - Athletic Bilbao 2-1 (Polyakov '19, Karnitskiy '41 - Aduriz '45)