LIGA CAMPIONILOR: BAYERN MUNCHEN SE CALIFICA CU EMOTII

După 2-2 la Torino, Juventus, finalista ediției trecute, a început în forță și a surprins formația bavareză prin două goluri în prima jumătate de oră, semnate de Paul Pogba (5) și Juan Cuadrado (28). Bayern München a forțat tot meciul, "Bătrîna Doamnă" nu a reușit să încheie conturile, iar campioana Germaniei a reușit în extremis să trimită meciul în prelungiri, grație golurilor realizate de Robert Lewandowski (73) și Thomas Müller (90+1).

În prelungiri, Bayern a mai punctat de două ori, după două mutări inspirate ale antrenorului Pep Guardiola, prin Thiago Alcîntara (108) și Kingsley Coman (110).

Gazdele au început cu o mare ocazie de gol în chiar minutul doi, prin Arturo Vidal, dar Juve a deschis scorul, în min. 5, prin Pogba, care a sancționat o neînțelegere între Alaba și Neuer. Juventus și-a majorat avantajul în min. 28, prin Cuadrado, după o cursă a lui Morata din propria jumătate de teren.

Pînă la pauză, Bayern a fost aproape să gol, dar Buffon a respins șutul lui Müller, iar Lewandowski putea înscrie involuntar la degajarea apărării italiene (42). Nu mult a lipsit ca Juve să intre cu un scor de forfait la cabine, dar șutul lui Lichtsteiner (44) a trecut peste transversală.

În repriza secundă, tot torinezii au fost mai periculoși, dar șutul lui Morata (57) este blocat și se duce în corner. Neuer a fost la post (58) și la lovitura de cap a spaniolului, din faza care a urmat.

Bayern a marcat primul gol prin atacantul polonez Lewandowski (73), din centrarea lui Douglas Costa. Presiunea gazdelor a crescut, iar șutul brazilianului, expediat două minute mai tîrziu, a fost blocat de defensiva italiană.

Bavarezii au smuls egalarea în primul minut adițional (90+1), cînd Müller a fost găsit nemarcat de noul intrat Coman la colțul lung și a înscris cu capul.

Neuer a fost providențial în debutul prelungirilor (93), cînd s-a opus la șutul cu efect al lui Lichtsteiner.

Bayern a tranșat disputa în decurs de doar trei minute, marcînd de două ori prin rezervele Thiago Alcîntara (108), după o combinație cu Müller, și prin Coman (110), la capătul unei acțiuni personale.

Pînă la ultimul fluier, Juventus și-a mai creat trei mari ocazii de gol, dar Neuer s-a opus în primă instanță în fața lui Mandzukic și Sturaro (117), iar apoi în fața lui Bonucci (118), transformat în vîrf de conjunctură.

***

FC Barcelona a învins-o pe Arsenal Londra cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, pe Camp Nou, și s-a calificat fără emoții în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Catalanii, învingători în tur cu 2-0, au cîștigat prin golurile tripletei MSN (NSM în ordinea cronologică a reușitelor din acest meci). Neymar (18) a deschis scorul după o lansare a lui Suárez, "tunarii" au egalat după pauză, prin egipteanul Mohamed Elneny (51), după o minge venită de la Alexis Sanchez, uruguayanul Luis Suarez (65) a adus-o din nou pe deținătoarea trofeului în avantaj, din voleu, la centrarea lui Dani Alves, iar Lionel Messi (88) a închis tabela, cu un lob peste portarul Ospina.

Messi a avut prima ocazie a partidei (17), dar Ospina s-a opus salvator. Flamini a semnat prima oportunitate a londonezilor, dar șutul său de la distanță a trecut peste poartă (26).

Ospina a mai intervenit o dată, la șutul lui Neymar (30), brazilianul nereușind să îl învingă pe goalkeeper nici în minutul 39.

Oaspeții au avut trei șanse de gol pînă la pauză, prin Elneny (38), al cărui șut a fost blocat de Mathieu, Alexis Sanchez (39) nu a nimerit ținta, iar Welbeck (41) a ratat singur cu portarul.

În repriza secundă, Ospina a fost providențial în fața lui Messi (56), Arsenal avînd alte trei șanse de gol. Welbeck (67) a nimerit bara, Alexis Sanchez (80) nu a reușit să îl învingă pe portarul ter Stegen, care s-a opus și lui Giroud.

Alături de Bayern și FC Barcelona, în sferturile de finală s-au mai calificat Wolfsburg, Real Madrid, Benfica, PSG, Manchester City şi Atletico Madrid.

Sursa: romaniansoccer.ro