LIGA CAMPIONILOR: ATLETICO A ELIMINAT-O PE PSV DUPA LOVITURILE DE DEPARTAJARE

Atlético Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe PSV Eindhoven cu scorul de 8-7, la loviturile de departajare, marți seara, pe stadionul "Vicente Calderón", la capătul unei duble manșe fără gol.

Atlético era favorită după 0-0 la Eindhoven, dar au urmat încă 120 de minute fără gol, diferența fiind făcută doar de ratarea lui Luciano Narsingh la loviturile de departajare.

A fost primul duel după faza grupelor Champions League în care nu s-a marcat în ambele manșe.

Atlético era renumită pentru faptul că e o specialistă a apărărilor, cu 27 de meciuri fără gol încasat din 42 susținute în acest sezon în toate competițiile și doar 20 de goluri primite.

Erou partidei tur, portarul olandez Zoet, s-a remarcat la prima oportunitate a ibericilor (15), salvând golul la șutul lui Griezmann. Goalkeeperul s-a evidențiat și la șutul lui Augusto Fernandez (51).

PSV a fost aproape de a deschide scorul (58), dar Moreno a trimis mingea în bară, iar De Jong și van Ginkel nu au reușit să reia balonul în plasă.

Zoet a fost la post și la șutul lui Filipe Luis (62), iar mingea respinsă de portar a fost reluată peste de Carrasco. Nici Torres nu l-a putut învinge pe Zoet (72). Olandezul a apărat șutul lui Griezmann (82), iar apoi a intervenit salvator la mingea expediată de Torres, pe care a deviat-o în bară (86).

Atlético a mai avut ocazii prin Lucas Hernandez (94), Griezmann (104) și Gabi (105), din lovitură liberă de la 22 de metri.

La loviturile de departajare cele două echipe au mers cap la cap în primele șapte serii, dar apoi noul-intrat Narsingh a trimis în bara transversală, iar Juanfran a marcat golul victoriei. Pentru Atlético au mai transformat Griezmann, Gabi, Koke, Niguez, Torres, Gimenez și Filipe Luis. Pentru PSV au înscris van Ginkel, Guardado, Proepper, Bruma, Moreno, Lestienne și Arias.

Manchester City s-a calificat, marți serară, pentru prima dată în istoria sa în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Englezii au remizat, scor 0-0, pe teren propriu, cu ucrainienii de la Dinamo Kiev, după ce se impuseseră în tur, cu scorul de 3-1. Prețul calificării englezilor a fost accidentarea celor doi fundași centrali, Kompany și Otamendi, ambii înlocuiți pe parcursul partidei, la un interval de 15 de minute, pe parcursul primei reprize. Dinamo Kiev a avut o posesie superioară a balonului (54%), dar numai un șut pe spațiul porții. Gazdele și-au trecut în cont o bară. Meciul a fost condus de o brigadă românească, iar la centru s-a aflat Ovidiu Hațegan.

În sferturile de finală s-au mai calificat Wolfsburg, Real Madrid, Benfica, PSG și Manchester City.

Sursa: romaniansoccer.ro