KAZAHSTANUL AR PUTEA IEŞI DIN UNIUNEA VAMALĂ

Kazahstanul are dreptul să iasă din Uniunea Vamală, dacă ţării îi vor fi lezate interesele. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Kazahstanului Nursultan Nazarbaev într-un interviu pentru postul de televiziune local Habar, transmite portalul Tengri News citat de MOLDPRES.

Nazarbaev a menţionat că dacă regulile specificate în acord nu vor fi îndeplinite, Kazahstanul are dreptul să părăsească Uniunea Vamală. „Am vorbit despre aceasta mai înainte, repet şi acum”, a declarat preşedintele kazah.

El a subliniat că Kazahstanul nu va face parte dintr-o organizaţie care reprezintă o ameninţare pentru independenţa ţării. „Independenţa noastră este comoara cea mai de preţ, pentru care au luptat buneii noştri”, a spus Nazarbaev, menţionînd că ţara sa „nu îşi va pierde niciodată independenţa” şi va face „tot posibilul să o apere”.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Kazahstanul niciodată nu a fost un stat, avînd în vedere că doar Nazarbaev a reuşit să creeze o ţară care nu a existat niciodată. Experţii sînt de părere că Kazahstanul ar putea deveni următoarea ţară după Ucraina, faţă de care Rusia va înainta pretenţii teritoriale şi va începe un război.