INFORMATII CONTRADICTORII DESPRE UN ACCIDENT LA TIR AL LUI ROGOZIN

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care coordonează industria militară a Rusiei în guvernul condus de premierul Dmitri Medvedev, s-a accidentat la picior în circumstanțe controversate. Vicepremierul Dmitri Rogozin s-ar fi împușcat într-un picior în timpul unei ședințe de tir, a relatat Interfax, citînd o sursă din anturajul acestuia. Sursa respectivă a indicat că vicepremierul rus s-ar fi rănit accidental în timpul tragerilor și acesta este motivul pentru care Rogozin a absentat de la ultima reuniune a președintelui Vladimir Putin cu membrii guvernului rus de săptămîna trecută și de la ședința cabinetului de miniștri de luni.

"Dmitri Olegovici s-a rănit la un picior și se află într-un spital din Moscova", a menționat sursa citată, adăugînd că starea sa de sănătate nu suscită temeri, el primind îngrijiri medicale. A urmat imediat o reacție din partea unui consilier al vicepremierului rus, Nikita Anisimov, care a dezmințit informația că Rogozin ar fi fost spitalizat în urma unui accident la tir.

Anterior, pe contul de Twitter al lui Rogozin fusese postată o înregistrare a participării sale la o ședință de tir, în care nimerea toate țintele cu focuri de pistol.

Comentînd sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, lui Rogozin îi plăcea să utilizeze expresia "a te împușca în picior", o calchiere din limba engleză a formulării "a-ți tăia craca de sub picioare" . "Noi sîntem pragmatici, realiști, dar pe de altă parte nu intenționăm să ne împușcăm singuri în picior", spunea el, citat de newsru.com.

Sursa: Agerpres