In Italia, o ucraineanca a fost violata pe strada, iar martorii filmau grozavia

O ucraineancă de 55 de ani a fost victima unui viol Duminică, 21 August, în Piacenza, oraș situat în partea de Nord a Italiei.

Un bărbat care a întîlnit-o pe femeie pe stradă, s-a apropiat de ea, a aruncat-o la pămînt și a început să o dezbrace, deși victima a încercat să-l oprească cu toate forțele, țipînd și plîngînd, scrie Corriere della Sera, potrivit Stiripesurse.ro.

Incidentul a avut loc Duminică, 21 August, în Piacenza, pe via Scalabrini, la ora 6 dimineața.

Unul dintre cei care au văzut scena a sunat la Poliție.

Alții au filmat scena înfiorătoare de la balcon, iar înregistrarea circulă acum din telefon în telefon și chiar pe internet, necenzurată.

Bărbatul, identificat ca fiind un solicitant de azil în vîrstă de 27 de ani din Guineea, s-a apropiat de femeie lîngă un gard și a violat-o, în ciuda rugăminților acesteia de a se opri.

Alarmată de locuitori, Poliția a intervenit pentru a-l aresta pe bărbatul extra-comunitar sub acuzația de agresiune sexuală și a-l transfera la închisoare.

Victima a fost internată la spital în stare de șoc.

Ce reacții a stîrnit incidentul violent

Incidentul a stîrnit reacții inclusiv din lumea politică.

Secretarul Ligii, Matteo Salvini, a comentat pe Instagram și Twitter: „Solicitant de azil” și violator. Ajunge! Pentru mine, apărarea frontierelor și a italienilor va fi o datorie, nu un drept. Voi fi în curînd la Piacenza pentru a confirma angajamentul Ligii de a restabili securitatea în țara noastră: 10.000 de polițiști și carabinieri în plus în 2023, mai multe camere de luat vederi și blocarea debarcărilor ilegale. Dorința este putere”.

Tommaso Foti, deputat FdI, vorbește de un „episod foarte grav care jignește nu numai victima, ci și un oraș care s-a arătat ospitalier cu cei care, în mod clar, nu meritau”.

„Acesta este un incident care nu poate fi tăinuit, cu atît mai puțin minimalizat. Deși nu doresc să instrumentalizez în nici un fel episodul în scopuri electorale, cred că acesta demonstrează cum politica de imigrație aplicată pînă în prezent este „în toaletă”, a mai spus el.

Primarul din Piacenza: ”Ceea ce s-a întîmplat este înfiorător”

Pentru primarul din Piacenza, Katia Tarasconi, ”ceea ce s-a întîmplat este înfiorător”, după cum a scris pe Facebook:

"Este înfiorător că o femeie singură a fost atacată de un criminal laș care a abuzat de ea. De îndată ce voi putea, voi lua legătura cu această biată victimă, care, apropo, provine dintr-o țară devastată de război, Ucraina, și o voi face să simtă toată apropierea mea personală și toată apropierea întregii comunități din Piacenza pe care o reprezint".