GRECIA VA PREZENTA "O LISTA PRECISA DE REFORME IN URMATOARELE ZILE"

Grecia va prezenta "o listă completă de reforme precise în următoarele zile", au anunţat într-un scurt comunicat instituţiile europene în noaptea de joi spre vineri, după o reuniune asupra salvării financiare a ţării.

Grecia va stabili reformele, iar angajamentele asumate în cadrul Eurogrupului din 20 februarie au fost reafirmate, cu scopul "de a încheia cît mai curînd posibil» şi "într-un spirit de încredere reciprocă", adaugă declaraţia publicată după o întîlnire de mai mult de trei ore consacrată Greciei, la care au participat cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.

La această reuniune, organizată la cererea primului ministru grec Alexis Tsipras de preşedintele Consiliului Donald Tusk pe marginea summitului celor 28 la Bruxelles, au participat de asemenea preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cei ai BCE Mario Draghi şi Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem.

"Nu am discutat despre cifre sau angajamente specifice", a declarat dna Merkel într-o conferinţă de presă.

"Li s-a cerut (liderilor greci) să fie mai precişi asupra reformelor şi ca acestea să fie prezentate mai repede decît era prevăzut", a explicat la rîndul său Hollande, insistînd că "noţiunea de accelerare a fost dorită şi de unii şi de alţii".

"Discuţiile politice au loc la Bruxelles, misiunile de verificare la Atena", precizează textul instituţiilor, indicînd că "Eurogrupul este gata să se întîlnească din nou cît mai curînd posibil".

Sursa: Agerpres