GĂGĂUZII CONTRAATACĂ RUSEȘTE

Siguranța națională mai presus de orice ambiții guvernamentale

Autor: Mihai CONȚIU

Săptămîna trecută, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dimitri Constantinov, a ACCENTUAT, în contextul în care, spune el, ”Guvernul găsește diverse motive pentru a nu o include pe noul bașcan, Evghenia Guțul, în componența Guvernului”, se impune ”necesitatea unității Găgăuziei în contextul comportamentului agresiv al Chișinăului”.

El a mai spus că ”chiar dacă președinta Maia Sandu va lua, în cele din urmă, această decizie, Găgăuzia nu are nici un viitor cu acest Guvern”. Constantinov a mai spus că, în astfel de condiții, este necesară unitatea tuturor autorităților locale și a populației din autonomie. "Noi nu avem alt pămînt. Prin urmare, trebuie să fim împreună!", a spus Constantinov.

Serios, bre, spunem noi? Observăm, de multă vreme, că Adunarea Populară a Găgăuziei este o filială a Kremlinului care acționează deschis împotriva interesului național al Republicii Moldova. În plus, Adunarea Populară a Găgăuziei se vrea a fi un organism paralel Guvernului de la Chișinău și cu puteri egale, dacă nu și mai multe. Mai nou, bașcanul din umbră a devenit interlopul penal Ilan Șor.

Zice Constaninov că ”este necesară unitatea tuturor autorităților locale și a populației din autonomie”. Unitate împotriva la ce și cu cine? Unitate cu Rusia împotriva Republicii Moldova?

"Noi nu avem alt pămînt. Prin urmare, trebuie să fim împreună!", a spus Constantinov. Păi, pămîntul pe care locuiesc găgăuzii este teritoriul integral al Republicii Moldova, iar găgăuzii sunt cetățeni ai Republicii Moldova, nu ai Federației Ruse, nici membrii oficializați ai clanului de bandiți și mafioți al lui Ilan Șor. De cînd se identifică găgăuzii cu bașcana Guțul, care-i deja o membră a clanului mafiot al lui Șor?

Constaninov se revoltă că subalterna lui Șor, Guțul, nu este inclusă printre membrii Guvernului, dar nu are bunul simț să tacă, în condițiile în care siguranța națională este mai presus decît orice ambiții guvernamentale ale rusofililor găgăuzi.

Ceva de speriat liderii ăștia ai găgăuzilor – ba au fost cu rușii înainte de Al Doilea Război Mondial, ba au fost cu românii în perioada interbelica, chiar și cu legionarii din România, ba au revenit la ruși…!!!