FOTBAL

Echipa Zimbru, amendată cu 155 de mii de lei

Comitetul de Competiţii al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a amendat clubul Zimbru pentru comportamentul fanilor în finala Cupei Moldovei cu Sheriff, din 25 mai. Echipa din strada Butucului trebuie să achite 150 de mii de lei pentru că fanii au folosit fumigene, au scandat cuvinte ofensatoare la adresa FMF şi au incitat publicul la violenţe, prin simularea unor bătăi generale între spectatori în tribunele stadionului. Decizia poate fi atacată la Comitetul de Apel al FMF în termen de 7 zile. De asemenea, Zimbru a fost amendată cu 5 mii de lei pentru că fanii au folosit petarde în ultimul meci de campionat, cu Speranţa. Amenda record pe care a plătit-o un club este de 200 de mii de lei. Anul trecut, fanii lui FC Tiraspol au fluierat imnul Republicii Moldova în finala Cupei cu Veris.

Joker debutează cu înfrîngere în Liga Campionilor

Campioana Moldovei la fotbal pe plajă, Joker-Tornado, a susţinut primul meci din Liga Campionilor, care se desfăşoară în Italia. Discipolii lui Ruslan Barbăroş au pierdut cu 3-4 în faţa campioanei Cehiei, Bohemians. Meciul a avut nevoie de prelungiri, după ce timpul regulamentar s-a încheiat nedecis, scor 3-3. În timpul suplimentar, cehii au profitat de o greşeală din defensiva lui Joker şi au înscris golul victoriei. Pentru campioana Moldovei au punctat Negara, Baeşu (penalty) şi Comlionoc. Pe 4 iunie, în cea de-a doua partidă din grupa E, Joker va întîlni echipa engleză Portsmouth Beach Soccer Club, care în primul meci a pierdut cu 3-10 în faţa elveţienilor de la Sable Dancers. În etapa următoare a competiţiei se califică primele două clasate din grupă.

Naţionala Moldovei a făcut deplasarea în Camerun

Selecţionata de fotbal a Moldovei va susţine pe 7 iunie primul meci pe continentul african. Tricolorii vor întîlni Naţionala Camerunului, care, după această partidă, va pleca să evolueze la Campionatul Mondial. Elevii lui Ion Caras au făcut deplasarea în această dimineaţă, 4 iunie, pe traseul Chişinău-Istanbul-Yaounde. Din lotul Moldovei fac parte şi doi stranieri: portarul Nicolae Calancea, de la Ceahlăul, şi atacantul lui Tom, Eugen Sidorenco. „Vom juca cu selecţionata Diviziei Naţionale. Din păcate, nu toţi fotbaliştii din campionatul intern sînt apţi pentru meciul cu Camerun. Luvannor, Dedov, Jardan, Gînsari, Calincov şi Alexeev sînt indisponibili. Va fi un meci foarte greu, mai ales că vom juca în faţa unui stadion plin şi la o temperatură a aerului ridicată”, a declarat, la conferinţa de presă, selecţionerul Moldovei, Ion Caras. Jucătorii care au făcut deplasarea în Camerun sînt: Namaşco, Calancea – portari; Caşcaval, Burghiu, Erhan, Posmac, Clonin, Leu, M.Antoniuc – fundaşi; Al. Antoniuc, Vremea, Cheptine, Ivanov, Bugneac, Patraş, Gheorghiev – mijlocaşi; Sidorenco, Ţurcan – atacanţi. Moldova vine după 3 rezultate pozitive: 3-0 cu Andorra, 4-0 cu Arabia Saudită şi 1-1 cu Canada. De partea cealaltă, Camerun are şi ea moralul ridicat. Pe 1 iunie, echipa legendarului Samuel Eto`o a remizat pe terenul Germaniei, scor 2-2. Partida Camerun - Moldova va avea loc pe 7 iunie, la Yaounde.

Sursa: IPN