FC BARCELONA SI MAN CITY, LA UN PAS DE CALIFICARE

FC Barcelona a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, grație victoriei cu scorul de 2-0 (0-0) în fața formației Arsenal, la Londra, în prima manșă a optimilor de finală ale competiției. Ambele goluri ale catalanilor au fost marcate de vedeta argentiniană Lionel Messi (71, 83 penalty). Campioana en titre nu va putea conta în returul din 16 martie pe Piqué, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Arsenal a pierdut pentru al patrulea an consecutiv primul meci din optimi, acasă, la o diferență de două goluri.

Juventus Torino și Bayern München au remizat, marți seară, scor 2-2, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Bavarezii au deschis scorul în minutul 43, prin Thomas Müller. Arjen Robben a dus scorul la 0-2 în minutul 55. Nemții s-au "stins" după ce au înscris acest al doilea gol. Juve a redus din handicap în minutul 63, prin Dybala, iar rezerva Sturaro a dus scorul la 2-2 în minutul 76.

Manchester City a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce miercuri seară a învins, scor 3-1, în deplasare, pe Dinamo Kiev, în prima manșă a optimilor de finală. Pentru englezi, au marcat Aguero (15), Silva (40) și Yaya Toure (90). Pentru ucrainieni, a punctat Buyalskiy, în minutul 58. Per ansamblu, din punct de vedere al posesiei (53% - 47%) și al șuturilor pe poartă (6-3), Dinamo Kiev a fost ușor superioară, însa Manchester City a dat dovadă de un pragmatism extraordinar și de o eficiență maximă în fața porții. Returul se va juca pe 15 martie.

PSV Eindhoven şi Atletico Madrid au remizat, aseară, scor 0-0, în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor. Atletico a dominat uşor acest meci, nu atît la posesia mingii cît la numărul de ocazii. Raportul şuturilor pe poartă a fost 4-1 pentru spanioli, iar cel al cornerelor 10-1 în favoarea ibericilor. Returul se joacă pe 15 martie pe arena "Vicente Calderon".

 

Messi a marcat al 10.000-lea gol al Barcelonei

Cea de-a doua reușită a lui a Lionel Messi în partida cîștigată de FC Barcelona în fața formației engleze Arsenal Londra (scor 2-0), marți seara, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, a fost al 10.000-lea gol înscris de echipa spaniolă în meciurile oficiale, a anunțat Barça pe site-ul său oficial.

Cele 10.000 de goluri au fost marcate în 4.375 de partide disputate, gruparea catalană înregistrînd astfel o medie de 2,28 goluri pe meci, începînd din 1901 și pînă în prezent.

În urma "dublei" de marți, Messi a ajuns la 441 de goluri marcate pentru FC Barcelona, fiind golgheterul all time al acestui club. El îi devansează categoric pe Cesar Rodríguez (232) și Ladislau Kubala (194), următorii clasați în această ierarhie.

În clasamentul golgheterilor actualei ediții din Champions League, argentinianul se află însă doar pe locul al cincilea, cu 5 reușite, lider fiind portughezul Cristiano Ronaldo, cu 12 goluri.

Starul lui Real Madrid conduce, de altfel, și în ierarhia all time a Ligii Campionilor, cu 89 de goluri, urmat de Messi, cu 81 de reușite.

Sursa: romaniansoccer.ro