EURO 2024. SLOVENIA PRODUCE PRIMA SURPRIZĂ

Campionatul European de fotbal a început în forță, cu cel puțin 3 goluri marcate în primele 5 jocuri. În cel de-al șaselea meci au fost înscrise doar 2 goluri și a fost înregistrată prima surpriză a competiției. Danemarca n-a putut trece de Slovenia, scor 1-1.

Danemarca a controlat în totalitate prima repriză și a deschis scorul încă din minutul 17 după o deviere subtilă a lui Wind pentru Eriksen, iar desfășurarea jocului și siguranța paselor nu anunța absolut deloc răsturnarea de situație din partea a doua. Slovenii au realizat că nu au venit să facă figurație la abia al doilea turneu final din istorie și au forțat o egalare care a venit meritat în minutul 77 la șutul ușor deviat al lui Erik Janza, iar apoi au continuat să rămînă pe poziții și să caute prima victorie la Campionatele Europene.

La fluierul final, Slovenia rămîne tot fără succes la turneele finale, dar și cu o singură înfrîngere în patru meciuri, un 1-2 cu Spania în 2000. Presiunea era evident pe danezi care veneau cu un bagaj de istorie încărcat cu 4 semifinale, ultima chiar la turneul precedent, și cel mai important, trofeul cîștigat în 1992.

În celălalt meci al Grupei C, Anglia a cîștigat la limită meciul cu Serbia, scor 1-0, datorită golului marcat de Jude Bellingham. Fotbalistul Realului a devenit primul jucător care înscrie atît la Campionatul Mondial, cît și la cel European, evoluînd în afara Angliei.

Rezultate tehnice:

Grupa A: * GERMANIA – SCOȚIA 5-1 * ELVEȚIA – UNGARIA 3-1.

Grupa B: * SPANIA – CROAȚIA 3-0 * ITALIA – ALBANIA 2-1.

Grupa D: * ȚĂRILE DE JOS – POLONIA 2-1.

Pe 17 iunie vor juca:

România – Ucraina (Munchen) ora 16:00

Belgia – Slovacia (Frankfurt), ora 19:00

Austria – Franța (Dusseldorf), ora 22:00