EURO 2020. AVEM SI SURPRIZA EUROPEANULUI: UNGARIA – FRANTA 1-1

Pe un stadion plin la Budapesta, maghiarii au reușit să obțină primul punct de la acest Campionat European, chiar împotriva campioanei mondiale și finalistei de la precedenta ediție, Franța.

Prima parte a jocului a fost controlată de către "Cocoșii Galici", care au ratat o primă ocazie prin Karim Benzema, al cărui șut din afara careului a fost respins de către portarul celor de la RB Leipzig, Gulacsi. Cîteva minute mai tîrziu, băieții lui Didier Deschamps au ratat o nouă ocazie mare prin Kylian Mbappe, care a încercat să înscrie cu o lovitură de cap, ce a trecut extrem de aproape de poarta maghiarilor. Asaltul francezilor a continuat, iar Karim Benzema a ratat-o nouă șansă de a deschide scorul, după ce a fost servit ideal de Mbappe, însă șutul său a trecut puțin pe lîngă. Surpriza a venit însă chiar înaintea pauzei, cînd, contrar cursului jocului, maghiarii au deschis scorul prin Fiola.

În repriza secundă, evident că francezii au pus o presiune uriașă la poarta apărată de Gulacsi și au ratat o primă mare ocazie prin Ousmane Dembele, care a nimerit bara cu un șut din interiorul careului. În cele din urmă, presiunea francezilor a dat roade, iar Antoine Griezmann a restabilit egalitatea pe Puskas Arena cu un șut cu latul. Kylian Mbappe a mai ratat o ocazie imensă pentru "Les Bleus", însă Gulacsi a avut o nouă intervenție de senzație.

Cu acest rezultat, francezii acumulează 4 puncte după primele 2 etape, în timp ce maghiarii obțin primul punct de la acest turneu final. În ultimul meci, Franța va întîlni Portugalia, în timp ce Ungaria va juca în compania Germaniei.

Sursa: Sport Studio