EURO 2016. S-A INCHEIAT FAZA GRUPELOR

Miercuri seară s-au jucat ultimele meciuri pentru aflarea echipelor care merg mai departe în optimile de finală ale Campionatului European din Franța. Astfel formațiile care vor lupta în continuare pentru trofeul continental sînt: Elveția, Polonia, Croația, Portugalia, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Ungaria, Belgia, Germania, Slovacia, Italia, Spania, Franța, Irlanda, Anglia, Islanda.

Iată cum arată tabloul complet:

Sîmbătă, 25 iunie:

Elveția - Polonia, ora 16:00

Țara Galilor - Irlanda de Nord, ora 19:00

Croația - Portugalia, ora 22:00

Duminică, 26 iunie:

Franța - Irlanda, ora 16:00

Germania - Slovacia, ora 19:00

Ungaria - Belgia, ora 22:00

Luni, 27 iunie:

Italia - Spania, ora 19:00

Anglia - Islanda, ora 22:00

Naționalele de fotbal ale Portugaliei și Ungariei au încheiat la egalitate 3-3 (1-1), într-un meci contînd pentru grupa F a EURO 2016, care a avut loc, miercuri seara, pe Parc Olympique Lyonnais, din Lyon. Golurile au fost marcate de Nani (42), Cristiano Ronaldo (50,63) pentru Portugalia, Zoltan Gera (19) și Balazs Dzsudzsak (47, 55) pentru Ungaria. A fost poate cea mai spectaculoasă partidă din faza grupelor, cu cele mai multe goluri înscrise și poate cu cea mai mare surpriză înregistrată, calificarea Ungariei de pe primul loc în grupă, în timp ce lusitanii s-au calificat de pe locul al treilea.

Naţionala Islandei a cîştigat, miercuri, scor 2-1, meciul jucat cu prima reprezentativă a Austriei, în ultima etapă a grupei F, disputat pe Stade de France din Paris. În urma acestui rezultat, Islanda s-a clasat pe locul 2, cu 5 puncte, în timp ce Austria a încheiat pe ultimul loc, cu un punct. Au marcat: Bodvarsson 18, Traustason 90+4 / Schopf 60.

Naționala de fotbal a Irlandei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2016, după ce a învins echipa Italiei cu scorul de 1-0 (0-0), în meciul care a avut loc miercuri pe stadionul "Pierre Mauroy" din Lille, în Grupa E a competiției. Unicul gol a aparținut lui Robbie Brady, în minutul 85, după centrarea lui Wes Hoolahan. Irlanda avea pînă acum o singură victorie la un Campionat European, la primul său meci de la turneul de debut, în 1988 (1-0 cu Anglia). Înaintea meciului, Italia era deja calificată în optimi de finală, din postura de cîștigătoare a grupei, în timp ce Irlanda avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe. Succesul de la Lille a făcut ca Irlanda să încheie grupa pe locul 3, cu 4 puncte. Irlanda a acces în optimi de finală ca una din cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3. Cele două naționale clasate pe locul 3 care au părăsit competiția sînt Turcia și Albania.

Selecționata Belgiei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2016, după ce a reușit să învingă cu scorul de 1-0 (0-0) reprezentativa Suediei, într-o partidă din Grupa E a competiției, disputată miercuri seara pe stadionul Allianz Riviera din Nisa. Unicul gol al întîlniri a fost marcat de Radja Nainggolan, în minutul 84. Pentru Zlatan Ibrahimovic, acesta a fost ultimul meci internațional din cariera sa, atacantul anunțîndu-și retragerea din naționala țării sale după încheierea campaniei de la EURO 2016. De menționat că Belgia și Suedia s-au mai întîlnit o singură dată pînă acum la un turneu internațional major, la EURO 2000, cînd belgienii s-au impus cu 2-1 în meciul de deschidere, disputat la Bruxelles.

 

Adidas a schimbat mingea oficială în timpul turneului final

Firma de echipament sportiv Adidas a anunţat, marţi, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, lansarea mingii oficiale cu care se vor disputa meciurile din fazele eliminatorii ale Campionatului European, diferită faţă de cea cu care s-au jucat primele 36 de meciuri.

În premieră pentru un turneu final, balonul oficial va fi schimbat pe parcursul competiţiei. Adidas a lansat oficial mingea "Farcas", ce va fi folosită începînd cu faza optimilor. Balonul are însă un design similar cu "Beau Jeu", mingea folosită în meciurile din faza grupelor turneului final.

Structura pe care o au la bază atît Fracas, cît şi Beau Jeu, a fost dezvoltată aproape 18 luni şi conţine cele mai bune elemente din Brazuca, mingea oficială a Campionatului Mondial FIFA, inclusiv formatul inovator. Cele două mingi conţin structuri îmbunătăţite de suprafaţă şi de blocare, oferind aderenţă îmbunătăţită şi vizibilitate mai bună. Ambele mingi au fost testate în mod independent de către jucători de top precum Gareth Bale şi Iker Casillas.

”Numele (Farcas, care din franceză se traduce gălăgie (clamour) - a fost ales pentru a înlătura incertitudinea şi a creşte ritmul jocurilor din etapele finale, în care se cîştigă sau se pleacă acasă. Imprevizibilitatea etapelor finale ale unui turneu major este, de asemenea, surprinsă în designul Fracas prin explozia de roşu şi negru.”, se arată într-un comunicat de presă.

Sam Handy, vice preşedintele de design, a declarat: „La Beau Jeu a fost vorba de fotbal tactic, a face ceea ce trebuia să faci pentru a ajunge la etapele finale. Fracas are un design mai perturbător. Reprezintă zgomotul mulţimii şi emoţiile din jurul mentalităţii de pe teren, cîştigătorul ia totul".

Sursa: romaniansoccer.ro