EURO 2016. ROMANIA PARASESTE TURNEUL

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și părăsește competiția.

România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 și a pierdut după 68 de ani în fața Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).

Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naționalei României a fost unul cu ghinion, avînd în vedere contraperformanța înregistrată.

În fața unui stadion pe trei sferturi plin de albanezi, dar și cu o inimos grup românesc, România a făcut un meci modest și a încheiat pe locul 4 în Grupa A, după Franța, Elveția și Albania. Dacă tricolorii vin acasă, albanezii păstrează șanse de calificare în optimile de finală, de pe locul al treilea.

Singura circumstanță atenuantă a acestui eșec al României este faptul că tricolorii nu au putut conta în acest meci decisiv pe două piese de bază, Răzvan Raț și Mihai Pintilii, ambii accidentați.

Naționalele de fotbal ale Franței și Elveției au încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul care s-a jucat duminică pe stadionul "Pierre Mauroy" din Lille, în Grupa A a EURO 2016.

Rezultatul a convenit ambelor echipe. Franța, gazda competiției, deja calificată în optimi de finală înaintea acestui meci, a încheiat grupa pe primul loc, cu 7 puncte, iar Elveția, pe poziția secundă, cu 5 puncte. Naționala Elveției a trecut pentru prima oară de faza grupelor la un Campionat European, la a patra sa participare.

Trebuie menționat faptul că Elveția nu a cîștigat niciun meci oficial împotriva Franței.

În optimi de finală, Franța va întîlni pe 26 iunie, la Lyon, o echipă clasată pe locul 3 în Grupa C, D sau E.

Elveția va juca pe 25 iunie, la Saint-Etienne, cu formația clasată pe locul 2 în Grupa C.

Sursa: romaniansoccer.ro