EURO 2016. FRANTA A PUS CAPAT VISULUI FRUMOS AL ISLANDEI

Reprezentativa de fotbal a Franței s-a calificat fără probleme în semifinalele EURO 2016, după ce a învins formația Islandei cu scorul de 5-2 (4-0), duminică seara, pe Stade de France din Saint-Denis.

Franța a reușit cea mai bună primă repriză a unei echipe la un turneu final european și s-a impus prin golurile marcate de Olivier Giroud (12, 59), Paul Pogba (20), Dimitri Payet (43) și Antoine Griezmann (45), respectiv Kolbeinn Sigthorsson (56), Birkir Bjarnason (84).

Deși islandezii au avut prima oportunitate a meciului, un șut slab al lui Gylfi Sigurdsson (3), prins de Lloris, francezii nu le-au lăsat nicio șansă adversarilor. Islanda a fost departe de prestațiile solide arătate pînă acum și a fost sancționată de echipa gazdă de fiecare dată cînd ''Les Bleus'' au avut ocazia.

Franţa s-a calificat meritat în penultimul act al competiției, unde va înfrunta campioana mondială en titre, Germania.

Islanda, care nu a mai reușit jocul solid de pînă acum, a părăsit competiția cu capul sus, marcînd de două ori în fața Franței. Islanda, debutantă la un turneu final, a început toate cele cinci meciuri din Franța în aceeași alcătuire și a suferit duminică primul său eșec la EURO 2016.

Sursa: romaniansoccer.ro