ESTE POSIBIL CA SUSPECTII DE LEGATURI CU AL-QAIDA ARESTATI IN ITALIA SA FI PLANUIT UN ATENTAT ASUPRA VATICANULUI

Suspecţii de terorism arestaţi vineri în Italia este posibil să fi plănuit un atac asupra Vaticanului, a declarat vineri unul dintre procurorii care conduce investigaţia.

Procurorul şef din Cagliari, Mauro Mura, le-a declarat reporterilor că, pe lîngă plănuirea unor atacuri în Pakistan şi Afganistan, este posibil ca suspecţii să fi avut drept scop şi lovirea Vaticanului. Aşa rezultă din interceptările făcute de-a lungul anilor şi care au dezvăluit că suspecţii vorbeau despre un posibil atentat la Vatican în martie 2010, cînd pe teritoriul italian se afla un presupus atentator sinucigaş de origine pakistaneză, a explicat Mura, citat de EFE. Mura a insistat că nu exista încă un plan bine pus la punct al atentatului, ci suspecţii doar vorbeau despre o astfel de ipoteză.

O serie de raiduri din Italia au vizat vineri 18 persoane suspectate de legături cu Al-Qaida, a anunţat poliţia anterior.

Unii dintre ei au fost arestaţi în Italia, inclusiv persoana suspectată că ar fi liderul spiritual al grupului, dar în privinţa altora se crede că au părăsit ţara.

Sursa: Agerpres