ECHIPA NAŢIONALA DE FOTBAL VA JUCA FARA VEDETELE EI

Echipa naţională de fotbal va juca pe 9 octombrie, la stadionul “Zimbru” din capitală, în meciul cu reprezentativa Rusiei din cadrul preliminariilor Campionatului European fără jucătorii cei mai experimentaţi.

Căpitanul Alexandru Epureanu (Istanbulspor, Turcia), Artur Ioniţă (Verona, Italia), Alexandru Dedov (ASA Tîrgu-Mureş, România) sînt accidentaţi. Victor Golovatenco (Sibir, Rusia) şi Alexandru Gaţcan (Rostov, Rusia) vor lipsi la meci din cauza cumulului de cartonaşe galbene. Este incertă deocamdată apariţia în teren a lui Igor Armaş (Kuban, Rusia).

Chiar dacă situaţia din tabăra echipei moldovene nu este una dintre cele mai bune, antrenorul Ştefan Stoica este optimist. “Vrem sa facem o figură frumoasă. Nu vreau să jucăm ca să fim şi noi la număr acolo. Nu. Noi o sa luptăm. Da, ruşii au echipă, au de unde să aleagă, însă nu există superechipă şi superoameni. Nu ştiu dacă batem, dar o să luptăm cu toată forţa”, a declarat tehnicianul într-o conferinţă de presă.

Antrenorul echipei Rusiei, Leonid Sluţkii a declarat pentru mass-media că ştie cum să joace cu formaţia moldoveană. “Aceasta joacă punînd accentul pe defensivă. În meciurile cînd a fost antrenată de Alexandru Curteian încerca să atace folosind flancurile. Ştefan Stoica preferă la Zimbru să pătrundă prin centru spre poarta adversă”, a spus tehnicianul.

Echipa Rusiei a sosit la Chişinău în seara zilei de 7 octombrie, fiind însoţită de circa 40 de ziarişti şi 500 de suporteri.

Ştefan Stoica va debuta la conducerea reprezentativei R. Moldova. O asemenea şansă au şi Eugeniu Celeadnic, Vlad Ambros, Roman Şumchin, Sergiu Istrati, convocaţi în premieră la echipa naţională. Partida se va desfăşura cu începere de la ora 21.45. Echipa Moldovei a jucat cu lotul Rusiei de două ori, înregistrînd o egalitate (1-1) şi o înfrîngere (0-1).