După ce fusese deja condamnat, un preot catolic german a fost destituit pentru abuzuri sexuale asupra unor minore

Biserica Catolica destituit un preot care a abuzat sexual copii în landul german Renania de Nord-Westfalia timp de mai mulţi ani şi care a fost condamnat la închisoare, a anunţat Joi arhiepiscopul de Koln, transmite DPA, potrivit agerpres.

Într-un comunicat emis de arhidioceza din Koln, cardinalul german Rainer Maria Woelki a precizat că destituirea a fost mai mult decît necesară.

„Chiar dacă ştiu că nu pot remedia suferinţele celor afectaţi”, a subliniat Woelki, care a mai adăugat că susţine măsuri de prevenţie şi transparenţa totală în astfel de cazuri.

Această decizie a fost luată de Papa Francisc la solicitarea lui Woelki formulată în 2022.

Preotul pierde astfel toate drepturile şi privilegiile asociate hirotonirii preoţeşti şi nu-şi mai poate îndeplini rolul pastoral.

Preotul, a cărui identitate nu a fost precizată, a fost condamnat la 12 ani de închisoare de o instanţă germană în Februarie 2022. El a abuzat sexual 9 fete, în diferite oraşe, unele dintre ele sever, în perioada 1993 – 2018. Cea mai mică dintre victime avea doar 9 ani.

Preotul a mai fost investigat în 2010, dar iniţial s-a renunţat la acuzaţii. Acestea au fost reluate în urma unei anchete interne coordonată de Centrul de intervenţie împotriva abuzurilor al arhidiocezei din Koln.