Duminica, inca 6 americani au fost impuscati mortal

Şase persoane şi-au pierdut viaţa Duminică în violenţe cu arme de foc, la Detroit şi Houston, transmite AFP, potrivit agerpres.

Şeful Poliţiei din Detroit (statul Michigan), James White, a declarat că un bărbat şi două femei au fost împuşcaţi în diferite locuri din oraş, la primele ore ale dimineţii. Ulterior, un alt bărbat care i-a cerut autorului să se oprească a fost, de asemenea, împuşcat.

Doar unul dintre cei patru oameni împuşcaţi a supravieţuit.

Fotografii ale suspectului au fost difuzate şi autorităţile au făcut apel la public să se prezinte la Poliţie dacă îl recunosc.

Focurile de armă par să fi fost trase la întîmplare, a indicat şeful Poliţiei din Detroit. ”Una dintre victime aştepta autobuzul, una îşi plimba cîinele şi o alta, pur şi simplu, trecea pe stradă”, a explicat White.

În jurul orei locale 21:00 (01:00 GMT), primarul Detroitului, Mike Duggan, a anunţat că suspectul a fost găsit şi arestat.

Tot Duminică, autorităţile din Houston (statul Texas) au anunţat că trei persoane au fost ucise cu focuri de armă de către un bărbat care le incendiase casa.

”Acest suspect, din păcate, a incendiat mai multe locuinţe, a aşteptat ca locatarii să iasă şi a tras asupra lor”, a explicat şeful Poliţiei din Houston, Troy Finner, într-o conferinţă de presă.

În cele din urmă poliţiştii au intervenit şi l-au împuşcat pe autor. Acesta primise recent un ordin de expulzare, ”ceea ce poate fi un element declanşator”.

În Statele Unite au loc frecvent violenţe cu arme de foc. Parlamentarii americani încearcă să adopte o nouă legislaţie privind controlul acestui tip arme.