DUMINICĂ, 9 IUNIE, TEST DUR PENTRU ”MOLDO-ROMÂNI”

Votanții AUR la europarlamentare fac jocul Rusiei împotriva UE

Autor: Mihai CONȚIU

Duminică, 9 Iunie, se vor desfășura alegeri pentru constituirea viitorului Parlament European. Pentru aceste alegeri europarlamentare, în Republica Moldova, vor fi deschise 52 de secții de votare, în care vor vota moldovenii cu cetățenie română, cetățeni ai Uniunii Europene (UE) aflați în tranzit sau rezidenți în Moldova și membri ai Ambasadelor europene la Chișinău. Aceste alegeri sunt cruciale pentru viitorul democratic, stabil și liber al UE.

Totodată, europarlamentarele din ziua de 9 Iunie sunt de o teribilă importanță fundamental-agresivă pentru Rusia lui Vladimir Putin. Serviciile secrete rusești au penetrat, influențat și finanțat orice partid extremist de Dreapta sau de Stînga din Țările UE dispus să facă jocurile Kremlinului. Putin are nevoie vitală de o susținere pro-rusă cît mai masivă în viitorul Parlament European, iar asta, în primul rînd, în contextul războiului din Ucraina și cel declanșat efectiv împotriva întregului Occident civilizat și democratic tradițional.

Din schemele agresive ale Kremlinului în politicile interne ale Statelor UE nu putea, firește, să fie exclusă România. Nu mai este un secret pentru nimeni că antenele politice ale Moscovei în România și în Parlamentul românesc sunt partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care e condus de ”agentul” George Simion, și partidul SOS al Dianei Iovanovici-Șoșoacă. Acești doi lideri sunt adepții ieșirii României din UE și NATO și ai unei alianțe cu Rusia.

AUR al lui Simion are și o filială în Republica Moldova, care-i condusă de către Boris Volosatîi, fostul director al Liceului ”Gheorghe Asachi” din Chișinău. Antieuropenismul AUR este motivat prin aceea că România și-a cedat independența UE și NATO, iar în acest cadru dorește unirea Republicii Moldova cu România și revenirea în spațiul românesc a teritoriilor istorice românești din Ucraina – un proiect sonorizat de Kremlin, întîi prin vocea lui Dmitri Medvedev, pe care AUR și-l revendică. Firește că AUR este de partea Rusiei în războiul din Ucraina.

Referitor la AUR, vă oferim doar două aspecte! La sfîrșitul lunii Ianuarie 2024, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din București, a solicitat Legislativului să constituie o Comisie specială care să analizeze reţelele de agenţi străini, pe teritoriul României, care au ca obiectiv destabilizarea ţării şi influenţarea alegerilor democratice, din acest an.

În motivațiile sale, printre altele, profesorul Pricopie afirma: ”De cel puţin 3-4 ani, George Simion vorbeşte şi acţionează după cum dictează Putin. Toate temele promovate de George Simion în România sunt în interesul Moscovei şi în detrimentul ţării noastre. Vedem şi auzim mesajele sale pro-Kremlin aproape zilnic. (…) În opinia mea, dacă nu se investighează oficial şi la vedere legăturile lui George Simion (şi ale altora din jurul său) cu serviciile secrete din Rusia, acest politician de factură legionară va continua să-i păcălească pe români şi să afecteze stabilitatea ţării. Din datele deja expuse în spaţiul public, există premise pentru demararea procedurilor legale privind scoaterea AUR în afara legii, iar unii dintre pseudo-politicienii acestui partid să fie investigaţi pentru încălcarea prevederilor constituţionale, legale şi a jurămîntului de credinţă faţă de poporul român”.

”Multe ţări occidentale au făcut deja acest lucru, sub diferite forme, iar rezultatele investigaţiilor au fost publicate. De asemenea, aceste ţări (de exemplu, SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa etc.) au adoptat sau sunt pe cale să adopte măsuri concrete, pentru a limita efectele infiltrării Moscovei în politica lor internă”, afirmă rectorul SNSPA din București.

Un al doilea aspect legat de liderul AUR, George Simion, vizează acțiuni de-ale sale coordonate cu Ilan Șor. În apropiere de locul în care s-a desfășurat Congresul Partidului Popular European, în București, pe 6 Martie 2024, liderul AUR, George Simion, care purta o șapcă cu numele „Trump”, și susținătorii lui au participat la un protest antieuropean.

La acel protest organizat de AUR, urmau să ajungă la București și cîteva sute de oameni din Chișinău. Aceștia ar avea legătură cu o grupare criminală legată de oligarhul fugar Ilan Șor, aflat în prezent în Rusia. Șeful Poliției din Republica Moldova a declarat, în conferința de presă de Joi, 7 Martie, că oligarhul fugar Ilan Șor ar fi vrut să trimită peste 200 de persoane la București. Acestea urmau să participe la un protest organizat de partidul AUR. Fiecare dintre aceste persoane – care vorbesc limba rusă și nu cunoșteau unde se deplasează și cu ce scop – ar fi urmat să primească 450-500 de euro pe zi, a dezvăluit șeful Poliției din Republica Moldova.

În perspectiva alegerilor europarlamentare din ziua de 9 Iunie, ”deputatul român” Boris Volosatîi, liderul AUR Moldova, i-a îndemnat pe românii de pretutindeni să iasă la vot și să sprijine echipa politică AUR. În acest întreg context, constatăm că ”unioniștii” AUR din Republica Moldova execută directivele serviciilor secrete rusești sub oblăduirea politică românească a ”centralei” prorusești AUR de la București. Interesul Kremlinului este ca și AUR, alături de alte partide pro-ruse din UE, să aibă cît mai mulți deputați în Parlamentul European pentru a sabota și distruge comunitatea europeană.

După anunțarea rezultatelor alegerilor europarlamentare, vom ști și mai bine numărul real al ”pro-rușilor pro-români” din Republica Moldova, din România și din diaspora românească europeană. Observați cu cîtă precizie diabolică operează serviciile secrete rusești în materie de ”naționalism românesc și unionism” după un scenariu elaborat convenabil de către Kremlin? Votați Aur, votați distrugerea UE și revenirea unei URSS și mai extinse în Europa civilizată!!!

02.06.24 - 01:24
01.06.24 - 12:25
01.06.24 - 12:23
01.06.24 - 12:20
01.06.24 - 12:20
05.06.24 - 15:47
03.06.24 - 01:00
03.06.24 - 01:23
02.06.24 - 01:28
05.06.24 - 00:16
07.06.24 - 13:08
07.06.24 - 15:25
06.06.24 - 00:02
03.06.24 - 01:08
01.06.24 - 12:22