CONSILIUL MUNICIPAL CHISINAU A INTRODUS UN MORATORIU PRIVIND CONSTRUCTIA BENZINARIILOR IN CAPITALA

Consilierii municipali din Chișinău au votat ieri un proiect de decizie cu privire la instituirea unui moratoriu, timp de un an, la proiectarea și construcția stațiilor PECO în capitală.

Autorul proiectului, consilierul independent Ion Ștefăniță, a declarat că inițiativa de a stabili un moratoriu privind construcția benzinăriilor vine ca ”răspuns la nemulțumirile și numeroasele proteste din partea societății civile, care condamnă amplasarea acestora în spațiile verzi”.

”Toate autorizațiile care au fost eliberate pînă în prezent privind construcția benzinăriilor pe teritoriul municipiului vor fi suspendate și se va pune în sarcina primarului să elaboreze o nouă schemă de așezare a acestora. Numărul stațiilor PECO din capitală depășește cu mult necesarul acestora”, a opinat Ștefăniță.

Potrivit proiectului din anul 2011, aprobat de Consiliul Municipal, în schema de amplasare a stațiilor PECO era prevăzută construcția a 37 de obiective noi alături de cele 81 deja funcționabile. În prezent, numărul benzinăriilor din capitală a ajuns la 217, ceea ce înseamnă că au fost construite cu aproape 100 mai mult decît a fost stabilit.