COMISARUL EUROPEAN G. OETTINGER ŞI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI VOR VENI ÎN R. MOLDOVA LA INAUGURAREA GAZODUCTULUI IAŞI-UNGHENI

Comisarul european Günther Oettinger şi Prim-ministrul României, Victor Ponta, vor veni în Republica Moldova pe 27 august, pentru inaugurarea Gazoductului Iaşi-Ungheni.

Invitaţia a fost lansată de către Premierul Iurie Leancă, în semn de recunoştinţă faţă de UE şi România, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în realizarea acestui proiect. Despre aceasta informează noua ediţie a revistei Guvernului „INFOGOV”, transmite Moldpres cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

De asemenea, în numărul din iulie al revistei, sînt prezentate argumentele ce au stat la baza angajării de către Guvern a răspunderii politice pentru un pachet de legi, la 21 iulie 2014. Tot aici sînt enumerate măsurile pe care le întreprinde Executivul pentru a contracara efectele negative ale restricţiilor la exportul produselor agricole din Republica Moldova, introduse începînd cu 21 iulie de către Federaţia Rusă.

În aceeaşi ediţie este publicat interviul cu Anatol Topală, directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii din cadrul Ministerului Educaţiei, care vine cu unele concluzii pe marginea examenelor de bacalaureat din acest an. Potrivit lui Anatol Topală, pe viitor nu vor mai fi introduse elemente anti-copiat, dar se va atrage mai multă atenţie la selectarea evaluatorilor şi la conţinutul testelor. O altă eroină a ultimului număr al revistei este meşteriţa populară Tatiana Popa, iniţiatoarea Muzeului „Casa părintească” din Palanca, raionul Călăraşi, care s-a ambiţionat să păstreze tradiţiile strămoşeşti de confecţionare a covoarelor moldoveneşti cu predilecţie, covorul în bumbi, cu efect curativ şi cu o tehnică de ţesut foarte complicată.

Revista „INFOGOV” apare o dată pe lună, în format electronic, şi este distribuită mass-media, organizaţiilor neguvernamentale, autorităţilor publice, universităţilor, primăriilor, agenţilor economici, misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova.

Publicaţia este elaborată de Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului şi poate fi accesată aici: http://www.gov.md/doc.php?l=ro&idc=628&id=7978. (Moldpres)