CHAMPIONS LEAGUE

Şahtior-ul lui Lucescu a ratat calificarea în optimi

Marţi s-au jucat în Champions League meciurile din ultima etapă în cadrul grupelor A, B, C şi D. Partida dintre Galatasaray Istanbul şi Juventus Torino a fost întreruptă şi reprogramată pentru miercuri din cauza ninsorii abundente.

Formaţia ucrainiană Şahtior Doneţk a ratat calificarea în optimile de finală după ce a pierdut cu 1-0 meciul disputat pe terenul echipei Manchester United, scor 0-1, în Grupa A. Unicul gol al meciului a fost marcat de Phil Jones în minutul 67. Şahtior a terminat pe locul 3 în clasamentul Grupei A şi va juca în 16-imile Europa League, deoarece Bayer Leverkusen s-a impus, cu 1-0, în deplasarea de la San Sebastian, cu Real Sociedad, prin golul marcat de Toprak (49). Clasamentul final al grupei A: 1. Manchester United – 14 puncte, 2. Bayer – 10, 3. Şahtior – 8, 4. Real Sociedad – 1.

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat că echipa sa Şahtior Doneţk a cedat fizic şi psihic în repriza a doua. "Putem spune că au fost două meciuri într-unul. Un meci în prima repriză şi altul diferit după pauză. Cred că nu ar fi fost o surpriză dacă am fi cîştigat prima repriză cu 2-0. Am avut ocazii de gol datorită combinaţiilor şi controlului bun al balonului. Am condus jocul în primele 45 de minute. Am cedat în repriza a doua atît fizic, cît şi psihic. Nu am mai fost echipa dinaintea pauzei. În repriza secundă, Manchester United a cîştigat multe dueluri la mijlocul terenului şi a interceptat multe mingi. Din nou trebuie să recunosc marea diferenţă dintre campionatele din Anglia şi Ucraina. Ei joacă astfel de meicuri la fiecare trei zile, în timp ce pentru noi asemenea partide sînt rare. Îi felicit pe cei de la Manchester United şi le doresc suscces în continuare. Vreau să remarc mişcarea adversarilor, în special a lui Rooney, care a făcut un număr incredibil de spinturi de 60-70 de metri, punînd presiune pe defensiva noastră", a afirmat Lucescu.

Totuşi, Lucescu rămîne cu consolarea participării în şaisprezecimile Europa League, o "competiţie interesantă" în opinia antrenorului român. "Este o competiţie interesantă, în care s-a investit mult. Cred de asemenea că participă cluburi puternice. Aşa că va fi interesant pentru noi să evoluăm în această competiţie", a spus Lucescu.

Rezultatele, marcatorii şi clasamentele celorlalte grupe:

Grupa B: Copenhaga - Real 0-2 (Modric 25, Cr. Ronaldo 48). Clasament: 1. Real Madrid – 16 puncte, 2. Juventus Torino – 6, 3. Galatasaray Istanbul – 4, 4. FC Copenhaga – 4.

Grupa C: Benfica - PSG 2-1 (Lima 45 - pen., Gaitan 59 / Cavani 37), Olympiacos - Anderlecht 3-1 (Saviola 33 şi 58, Dominguez 90+5 - pen. / Kljestan 39). Clasament: 1. Paris SG – 13, 2. Olympiakos – 10, 3. Benfica – 10, 4. Anderlecht – 1.

Grupa D: Bayern - Man. City 2-3 (Muller 5, Gotze 12 / Silva 28, Kolarov 59 - pen., Milner 62), Viktoria Plzen - ŢSKA Moscova 2-1 (Kolar 76, Wagner 90 / Musa 65). Clasament: 1. Bayern – 15, 2. Manchester City – 15, 3. Viktoria – 3, 4. ŢSKA – 3.

Brazilienii au asigurat că nu se vor produce violenţe la CM 2014

Violenţele survenite duminică între suporteri la un meci din campionatul de fotbal al Braziliei "nu se vor produce pe durata Cupei Mondiale din 2014", a asigurat luni Andrei Rodrigues, secretar special pentru siguranţă şi securitate la marile evenimente. "Trebuie să reamintim că nu au fost nişte evenimente petrecute sub autoritatea FIFA, iar noi am aflat de ele ca şi voi, de la jurnalele televizate. Deci nu mă pot implica pentru a cerceta ce s-a întîmplat cu exactitate la faţa locului. Dar pot să spun că nu acesta este modelul de securitate pe care îl vom utiliza la Cupa Mondială. Avem un plan integrat de securitate, unde securitatea privată va funcţiona în tandem cu autorităţile publice, pentru controlul biletelor, identitatea spectatorilor. Deci securitatea va fi garantată. În plus, fiecare stadion de la Cupa Mondială 2014 va fi supravegheat de 200 de camere în timp real, cu planuri precise de intervenţie. Asemenea evenimente nu se vor repeta pe durata Cupei Mondiale", a precizat secretarul general al departamentului de siguranţă şi securitate pentru marile evenimente, înfiinţat în 2011. Cel puţin trei persoane au fost grav rănite duminică la Santa Catarina (sud) în cursul ciocnirilor dintre suporteri izbucnite la un meci din campionatul de fotbal al Braziliei, dintre echipele Atletico Paranaense şi Vasco de Gama. Suporterii celor două cluburi au început să se bată cu picioarele şi pumnii în tribune, în minutul 17 al partidei, în timp ce Atletico conducea cu scorul de 1-0, iar televiziunile au prezentat imagini cu oameni cu chipurile sîngerînd. Un elicopter al poliţiei a aterizat pe teren pentru a pune capăt ciocnirilor şi pentru a veni în ajutorul răniţilor. Cupa Mondială din Brazilia se va desfăşura între 12 iunie şi 13 iulie 2014.

Dobrovolschi a suferit un atac de cord şi a fost operat

Antrenorul echipei de fotbal Veris Chişinău, Igor Dobrovolschi (46 de ani), campion olimpic cu lotul URSS la Seul (1988), a suferit un atac de cord noaptea trecută şi a fost operat de urgenţă, relatează Moldpres. Pînă la intervenţia chirurgicală, starea lui a fost gravă şi el s-a aflat un timp în sala de reanimare. Cauzele infarctului nu se cunosc. Surse din cadrul clubului s-au eschivat de la comentarii pe marginea celor întîmplate. Igor Dobrovolschi s-a născut în regiunea Odesa (Ucraina), a făcut primii paşi în fotbal la Tiraspol, după care a fost transferat la Liceul Internat-Republican cu Profil Sportiv din Chişinău. La numai 17 ani, a fost legitimat la echipa Nistru Chişinău, după care a fost cooptat la clubul Dinamo Moscova, devenind campion al Uniunii Sovietice. A evoluat la diferite cluburi de peste hotare, iar în 1988 a devenit campion olimpic în componenţa selecţionatei Uniunii Sovietice. În Moldova a început să antreneze la Tiraspol. A fost antrenor-şef şi la echipa naţională. Cu Dacia Chişinău a obţinut în premieră titlul de campioană naţională.