CHAMPIONS LEAGUE LA FOTBAL

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în faza grupelor Ligii Campionilor şi programul celorlalte meciuri:

Grupa E: FC Basel (Elveţia) - Schalke 04 (Germania) 0-1. A marcat: Draxler '54. Steaua Bucureşti (România) - Chelsea Londra (Anglia) 0-4. Au marcat: Ramires '19, '55, Georgievski '44 (autogol), Lampard '90. Clasament: 1. Schalke 04 - 6 puncte, 2. Chelsea Londra - 3 puncte, 3. FC Basel - 3 puncte, 4. Steaua Bucureşti - 0 puncte.

Grupa F: Borussia Dortmund (Germania) - Olympique Marseille (Franţa) 3-0. Au marcat: Lewandowski '19, '79 (penalti), Reus '52. Arsenal Londra (Anglia) - SSC Napoli (Italia) 2-0. Au marcat: Ozil '8, Giroud '15. Clasament: 1. Arsenal Londra - 6 puncte, 2. Borussia Dortmund - 3 puncte, 3. SSC Napoli - 3 puncte, 4. Olympique Marseille - 0 puncte.

Grupa G: Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - Austria Viena (Austria) 0-0. FC Porto (Portugalia) - Atletico Madrid (Spania) 1-2. Au marcat: Jackson Martinez '16 / Godin '58, Arda Turan '86. Clasament: 1. Atletico Madrid - 6 puncte, 2. FC Porto - 3 puncte, 3. Austria Viena - 1 puncte, 4. Zenit Sankt Petersburg - 1 punct.

Grupa H: Ajax Amsterdam (Olanda) - AC Milan (Italia) 1-1. Au marcat: Denswil '90 / Balotelli '90+4 (penalti). Celtic Glasgow (Scoţia) - FC Barcelona (Spania) 0-1. A marcat: Fabregas '76. Clasament: 1. FC Barcelona - 6 puncte, 2. AC Milan - 4 puncte, 3. Ajax Amsterdam - 1 punct, 4. Celtic Glasgow - 0 puncte.

“Toti sîntem vinovaţi pentru eşecul cu Chelsea”

Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a declarat după meciul cu Chelsea că pentru eşecul cu 0-4 de marţi seara, din Liga Campionilor, nu sînt vinovaţi doar jucătorii, ci şi staff-ul. "Sînt foarte nemulţumit de ceea ce s-a întîmplat în seara aceasta pe teren. Nu mi-a plăcut lipsa de agresivitate şi faptul că nu ne-am dorit să închidem culoarele spre poartă, cu orice sacrificiu. Nu am luat niciun cartonaş galben. Ne-am dorit să ajungem în grupe, am ajuns aici, dar nu mai avem aceeaşi atitudine. Cu toţii sîntem vinovaţi, nu doar jucătorii'', a afirmat Reghecampf. El a recunoscut că singurul obiectiv realizabil al Stelei este calificarea în Europa League. "Cu Basel ne dorim să jucăm mult mai bine şi să încercăm să cîştigăm. Trebuie să facem mult mai mult la următorul meci din Champions League'', a afirmat tehnicianul, adăugînd că ''şi pentru jucători e ruşinos ce s-a întîmplat cu Chelsea. Sînt sigur că la următorul meci vom arăta altfel". La sfîrşitul partidei, jucătorii steliştii au efectuat un tur de stadion, fiind aplaudaţi de puţinii spectatori rămaşi în tribune, care au scandat numele antrenorului.

Tehnicianul formaţiei Chelsea, Jose Mourinho, a declarat că a ştiut din primul minut că va cîştiga meciul cu Steaua, subliniind că şansele steliştilor de a merge în primăvara europeană depind de partidele cu FC Basel. Mourinho consideră că în Liga Campionilor ai nevoie de experienţă: "Calificarea Stelei depinde de meciurile cu FC Basel, atunci va şti pe ce loc poate termina grupa. Liga Campionilor este o competiţie în care ai foarte mare nevoie de experienţă. Eu le-am spus jucătorilor mei că nu ne interesează Liga Europa, Liga Campionilor este competiţia lui Chelsea. Astăzi am jucat foarte bine în apărare şi de acolo am putut dezvolta jocul".

Moldova, reprezentată la JO de cel puţin 5 sportivi

Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de iarnă de cel puţin cinci sportivi, transmite publika.md. Comitetul Naţional Olimpic a anunţat lista cotelor de participare confirmate şi a numit sportivii care mai au şanse de calificare. Pentru pregătirea lotului olimpic, statul a alocat peste jumătate de milion de lei. Cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, Comitetul Naţional Olimpic a făcut primele totaluri ale pregătirii lotului Moldovei pentru Olimpiadă. Moldova are deja confirmate cinci cote pentru Olimpiada de la Soci. Trei au fost acordate pentru bursieri olimpici: Victor Pînzaru şi Alexandra Camenşcic, la schi fond, şi Bogdan Macovei, la proba sanie. Încă două locuri au fost obţinute de sportivi naturalizaţi, la proba schi alpin. Italianul Mirko Deflorian şi austriacul Georg Lindner vor reprezenta Moldova, după ce au îndeplinit baremul de calificare la etapele Cupei Mondiale. Alţi doi sportivi care mai au şanse să prindă lotul olimpic sînt Stanislav Maliutin şi Dumitriţa Ciobanu, la proba schi fond. Cei doi vor ajunge la Olimpiadă doar dacă vor îndeplini baremul de calificare la ultimele competiţii internaţionale ale sezonului. Jocurile Olimpice de la Soci se vor desfăşura în perioada 7-23 februarie 2014.

Budescu a cîştigat medalia de bronz la CE

A plecat la Campionatul European cu maşina, a trăit pe banii antrenorului, dar a urcat pe podium. Este vorba de judocana Cristina Budescu. Tînăra a cucerit medalia de bronz la Europenele de tineret din Bosnia, fără să primească vreun ban de la stat, scrie publika.md. Deşi avea aviz pozitiv de finanţare a deplasării din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, Cristina Budescu a plecat la CE pentru tineret pe banii antrenorului. "Cînd am ajuns acolo, am aflat că din partea statului au fost achitate doar cota de participare. Am venit acolo cu maşina mea (...), parcurgînd 1500 kilometri. Bine că am plecat şi eu cu ea acolo. Am fost nevoit să-i caut hotel, am cazat-o şi m-am ocupat de alimentarea ei", a declarat antrenorul sportivei Alexei Colin. Sportiva a declarat că a recurs la metode mai puţin tradiţionale pentru a se încadra în categoria de greutate la care evoluează. "Mai mult dormeam. Ca să nu-mi fie foame dormeam, mai vorbeam cu antrenorul, glumeam. Uşor nici nu poate fi la aşa concurs. Mai ales în lupta pentru locul trei am întîlnit reprezentanta Franţei, (...) care se antrenează de 12 ani, pe cînd eu practic judo de cinci ani", a spus Cristina Budescu. Reprezentanţii Ministerului au anunţat că au pornit o anchetă internă pe seama acestui caz. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 20-22 septembrie, la Sarajevo, iar Cristina Budescu a cîştigat medalia de bronz în categoria de 48 kilograme. La sfîrşitul lunii octombrie, sportiva de 18 ani va reprezenta Moldova la Mondialul de tineret din Slovenia.

Naţionala Capului Verde, exclusă de la CM

Decizia de excludere a selecţionatei Insulelor Capului Verde din faza finală a preliminariilor africane pentru Cupa Mondială ediţia 2014 a fost confirmată în apel, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal. Luna trecută, FIFA a hotărît să descalifice naţionala Capului Verde pentru că a utilizat în partida cu Tunisia, disputată pe 7 septembrie, un jucător ineligibil, Fernando Varela, fundaşul achiziţionat de Steaua Bucureşti de la FC Vaslui. Comisia de disciplină a FIFA a considerat că Varela nu ar fi trebuit să evolueze în partida respectivă, fiind în stare de suspendare. Astfel, deşi a fost învinsă pe teren, cu 2-0, Tunisia a obţinut victoria la masa verde şi, totodată, calificarea în faza finală a preliminariilor africane ale CM 2014, în locul selecţionatei Insulelor Capului Verde. Tunisienii urmează să întîlnească tur-retur selecţionata Camerunului, pe 11 şi 15 octombrie, pentru un loc la turneul final din Brazilia.