CEI CARE AU DOBORIT CURSA MH17 A COMPANIEI MALAYSIA AIRLINES NU VOR FI IERTATI, PROMITE POROSENKO

O amnistie oferită părţilor în conflict în estul Ucrainei ca parte a unui nou acord de armistiţiu nu îi va include pe cei care au doborît anul trecut cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines, a promis joi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, informează agenţia DPA.

"Nicio lege nu-i va ierta pe teroriştii care au comis atacul asupra victimelor nevinovate ale MH17", a spus Poroşenko la Bruxelles, după discuţii purtate cu liderii UE.

"Noi nu îi vom ierta niciodată şi ei trebuie şi vor fi pedepsiţi de instanţe".

El a precizat că a transmis acest mesaj prim-ministrului olandez Mark Rutte. Majoritatea celor 298 de persoane aflate la bordul avionului de pasageri, doborît la 17 iulie în estul Ucrainei, erau cetăţeni olandezi.

Rebelii din Ucraina sprijiniţi de Rusia sînt suspectaţi de a fi în spatele incidentului, deşi nu se ştie cine a fost responsabil, aminteşte DPA.

Ministrul de externe olandez Bert Koenders a declarat că trebuie făcută dreptate, în timp ce parlamentul de la Haga a cerut o garanţie că anchetele penale continuă nestingherit.

Rudele victimelor au insistat ca "cei responsabili pentru prăbuşire şi, prin urmare, pentru uciderea celor 298 de pasageri nevinovaţi, să fie anchetaţi, urmăriţi şi pedepsiţi".

Sursa: Agerpres