CANADA TRIMITE TRUPE PE TERITORIUL ROMÂNIEI DUPĂ CRIZA DIN UCRAINA

După recenta criză din Ucraina, România a solicitat Canadei să trimită „forţe şi mijloace” ale armatei proprii care să pregătească „desfăşurarea unor misiuni NATO” în regiune. Intrarea şi staţionarea acestora a fost aprobată miercuri în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. „CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării – nota. red) a aprobat intrarea şi staţionarea pe teritoriul României a unor forţe şi mijloace din Armata Canadiană în scopul pregătirii şi desfăşurării unor misiuni ale NATO, la solicitarea părţii române, în contextul evoluţiei situaţiei din regiune”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, de la finalul întîlnirii.

Preşedinţia menţionează totodată că s-au „analizat şi posibilele evoluţii îngrijorătoare pentru România”, CSAT „apreciind că riscurile şi ameninţările care derivă din acestea pe termen scurt nu afectează securitatea şi apărarea naţională”.

Preşedinţia română mai menţionează însă că „pe timpul şedinţei au fost abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională”.

Sursa: Revista Presei