CAMPIONATUL MOLDOVEI LA FOTBAL

Pe 15 aprilie s-a disputat ultimul meci din cadrul etapei a 26-a a campionatului Republicii Moldova la fotbal în care Speranţa Crihana Veche a dispus cu scorul de 3-1 de Olimpia Bălţi. În celelalte meciuri ale etapei au fost consemnate rezultatele: Dacia Chişinău – FC Tiraspol 0-0, Nistru Otaci – Rapid Ghidighici 0-2, Zimbru Chişinău – Iskra-Stal Rîbniţa 0-0, Sheriff Tiraspol – Milsami Orhei 1-2 şi FC Costuleni – Academia Chişinău 2-2. Pe primele trei locuri ale podiumului de premiere continuă să se afle Sheriff (61 puncte), Dacia (53 puncte) şi FC Tiraspol (48 puncte). 

Man City s-a calificat în finala Cupei Angliei

La numai şase zile după ce a cîştigat derby-ul cu Manchester United (2-1), Manchester City s-a calificat în finala Cupei Angliei. Echipa antrenată de Roberto Mancini s-a impus, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Chelsea Londra, pe Wembley, în semifinalele competiţiei. Astfel, pe data de 11 mai, cu o victorie în finala cu Wigan, locul al 18-lea în clasament Premier League Anglia, Manchester îşi va putea salva sezonul. Fără să poată beneficia de prezenţa lui David Silva, Mancini l-a reactivat pe Samir Nasri. Tocmai francezul a deschis scorul în minutul 35, profitînd de o pasă bună a lui Aguero dar şi de o indecizie a lui Azpilicueta. În minutul 47, argentinianul Sergio “Kun” Aguero a dus scorul la 2-0, după ce l-a păcălit pe fundaşul Ivanovic. Demba Ba, cu un şut superb din voleu, a redus din handicap în minutul 66.

Blatter a început marţi o vizită în Cuba

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Joseph Blatter, a început marţi, 16 aprilie, o vizită de lucru în Cuba, scrie presa din insulă. Şeful fotbalului mondial a venit la Havana din Haiti, în cadrul unui turneu care include mai multe ţări din regiune, scrie portalul digital sportiv "Jit". În Cuba, Joseph Blatter va petrece două zile, în cadrul unui program oficial, urmînd să aibă întîlniri cu conducerea Comitetului olimpic cubanez (COC), a Institutului naţional pentru sport (INDER) şi, bineînţeles, cu membrii Asociaţiei cubaneze de fotbal (ACF). El va vizita stadionul La Polar, unde va fi instalat primul gazon artificial pentru fotbal în această ţară. Din Cuba, preşedintele FIFA va pleca în Panama, unde are loc Congresul Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi zona Caraibelor de fotbal (Concacaf). Aceasta va fi a doua vizită a lui Blatter în Cuba, unde nu a mai fost din anul 2000.

“Ronaldo nu se ridică la înălţimea lui Messi”

Starul englez David Beckham crede că Lionel Messi este "pur şi simplu cel mai bun fotbalist din lume", iar portughezul Cristiano Ronaldo, chiar dacă este un jucător de mare valoare, "nu se ridică la înălţimea" atacantului argentinian. "Messi este un jucător unic, este imposibil să mai fie altcineva asemănător. Atît el, cît şi Cristiano Ronaldo, care nu se ridică la înălţimea lui Messi, sînt deasupra celorlalţi", a declarat Beckham într-un interviu acordat agenţiei argentiniene de presă Telam. "Pot exista similitudini de tehnică şi talent, este uimitor pentru fotbal să-i aibă pe amîndoi cu aceste calităţi, însă Messi este cel mai bun jucător din lume, pur şi simplu", a adăugat mijlocaşul echipei franceze Paris Saint-Germain.