ARIEL SHARON, VICTIMA UNUI BLESTEM EVREIESC?

Starea comatoasă în care Ariel Sharon a fost timp de opt ani, urmată de moarte probabil au fost efectul unor blesteme ale unor cercuri religioase evreieşti, din cauza controversatei decizii a fostului premier israelian de a desfiinţa coloniile din Fîşia Gaza, speculează presa israeliană.

"Ariel Sharon murise de mai puţin de patru ore sîmbătă, cînd urma să se încheie Sabatul, iar reţelele religioase de socializare din Israel începuseră deja să facă interpretări. Una dintre cele mai populare teorii vehiculate se referă la data ebraică în care fostul premier a dat sufletul înapoi Creatorului - ziua a zecea a lunii Şvat, anul ebraic 5774. În încercarea de a găsi un sens, au găsit rapid unul - moartea a survenit la exact zece ani de cînd Sharon a dezvăluit planul de retragere a trupelor şi coloniilor din Fîşia Gaza", scrie ziarul Haaretz, într-un articol care are titlul "A fost Ariel Sharon blestemat?".

Ariel Sharon a decedat sîmbătă la vîrsta de 85 de ani, după opt ani în care s-a aflat în comă. Sharon vă rămîne în istorie ca artizanul invaziei din Liban, în anul 1982, în calitatea de ministru al Apărării, dar şi ca premierul care a decis retragerea trupelor şi desfiinţarea coloniilor din Fîşia Gaza în 2005. O comisie oficială de anchetă a constatat responsabilitatea sa în evitarea prevenirii masacrelor comise în taberele de refugiaţi palestinieni de la Sabra şi Shatila (Beirut), în septembrie 1982, atribuite unor miliţii creştine aliate cu Israelul.

Sursa: Mediafax