AMBASADORUL SUA: ÎN MOLDOVA OAMENII NU ÎNŢELEG CUM FUNCŢIONEAZĂ DEMOCRAŢIA

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, consideră că în perioada electorală cetăţenii ar trebui să-i întrebe pe politicieni ce anume intenţionează aceştia să întreprindă pentru a combatere corupţia, al „cărei nivel este deosebit de mare”.

În cadrul emisiunii „Fără mituri” în studioul publicaţiei „Panorama”, William Moser a declarat că în Moldova „nimic nu se poate rezolva fără mită”.

„Probleme legate de corupţie exista încă multe. Pentru a îmbunătăţi în mod semnificativ situaţia, alegătorii trebuie să-şi spună cuvîntul. De exemplu: „Noi nu mai vrem corupţie în statul nostru, e timpul s-o nimicim. Ne-am săturat!”- le sugerează ambasadorul SUA cetăţenilor Republicii Moldova.

William Moser este convins că nivelul de democraţie în ţară „depinde de oamenii simpli”, dar deocamdată „ei nu înţeleg cum într-adevăr funcţionează democraţia”.

„Dacă să spun pe şleau, atunci, probabil, trebuie să spun că poporul pur şi simplu se leneveşte. Democraţia niciodată nu funcţionează dacă electoratul este pasiv. Ei trebuie să fie activi în jocul politic să-şi formuleze clar cerinţele”, a declarat ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Sursa: IPN