ALEXANDRU CHIRTOACA A DEVENIT MEDALIAT LA OLIMPIADA DE LA BAKU

Luptătorul moldovean de stil liber Alexandru Chirtoacă (57 kg) a devenit medaliat cu bronz la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku (Azerbaidjan).

El i-a cedat în runda inaugurală viitorului finalist Marcel Ewald (Germania) cu scorul 3-4, iar în recalificări l-a învins cu 10-0 pe Islam Islamaj (Albania) şi a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Şansa de a obţine bronzul a avut şi Vladislav Arventii în turneul de taekwondo, dar în disputa pentru locul trei i-a cedat la limită, (0-1), în prelungiri, lui Bonilla Gonzalez (Spania).

Medalia de bronz cucerită de Alexandru Chirtoacă (29 de ani) este cel mai mare succes în cariera sa. Ea-i a doua în palmaresul delegaţiei moldoveneşti. Anterior o distincţie de bronz a obţinut Svetlana Saenco (lupte libere). Pe locurile 5, în afară de Vladislav Arventii, s-au clasat Natalia Budu şi Victor Ciobanu.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Ei vor evolua la 12 discipline sportive. La prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleţi din 50 de ţări. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.