Acuzatii de tentativa de crima pentru soferul camionetei care a spulberat doua terase din Bruxelles

Şoferul camionetei care a lovit, Vineri, două terase din centrul Capitalei Bruxelles va fi pus sub acuzare pentru tentativă de crimă, Parchetul belgian a confirmat acuzaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu legat de identitatea suspectului. Șase persoane au fost rănite în urma incidentului. 

În ancheta declanşată după incident, Poliţia belgiană a arestat un bărbat, Vineri, la Antwerp (Nordul Belgiei), după ce acesta fugise de la locul incidentului. Vehiculul său a fost găsit în apropiere.

Investigatorii au încercat să determine dacă bărbatul a îndreptat intenţionat camioneta spre terasele respective.

''Ştiu că aceste fapte amintesc de atacuri pe care le-am văzut în străinătate, dar, pentru moment, nu ştim dacă acest caz este cu siguranţă un atac'', a declarat, Vineri seară, Willemien Baert, purtătoare de cuvînt a Parchetului belgian, la scurt timp după ce presupusul autor fusese arestat, notează agenţia de presă Belga, citată de Agerpres. Camioneta a lovit terasele situate pe strada Saint-Michel, în apropiere de zona pietonală din centrul Capitalei belgiene.

Potrivit postului public de radio şi televiziune RTBF, bărbatul arestat nu era cunoscut ca extremist.

La 22 Martie 2016, oraşul Bruxelles a fost ţinta unui dublu atentat, revendicat de organizaţia Stat Islamic. Atacurile sinucigaşe cu bombă de la aeroportul Zaventem şi de la metroul bruxellez s-au soldat cu 32 de morţi şi cel puţin 340 de răniţi.