A refuzat sa-si puna masca, apoi a impuscat doi insi si a mai ranit trei

Un individ a deschis focul Marţi într-un centru administrativ din Moscova, făcînd doi morţi şi trei răniţi, a anunţat Primăria Capitalei ruse, asigurînd că autorul incidentului armat a fost deja reţinut, relatează AFP.

”A avut loc o tragedie. După focurile declanşate de către o persoană neidentificată pentru moment, două persoane au murit şi trei au fost rănite. Atacatorul a fost arestat”, a declarat, inițial, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, într-un mesaj postat pe Twitter. ”Medicii fac tot posibilul să-i ajute pe cei răniţi”, a adăugat el.

Centrul administrativ unde a avut loc acest incident armat se află în Sud-Estul Moscovei, în cartierul Riazanski.

O anchetă a fost deschisă pentru omucidere, potrivit autorităţilor.

Potrivit postului de televiziune REN TV, atacatorul a fost deja identificat şi se numeşte Serghei Glazov, fost militar, care a servit în armată pînă în 2010, ajungînd la gradul de locotenent colonel.

Unele media ruse scriu că Glazov a deschis focul din cauza că a refuzat să-şi pună masca facială.

În ultimii ani, incidente armate soldate cu morţi, în special în şcoli, au avut o tendinţă crescătoare în Rusia. Preşedintele Vladimir Putin a denunţat chiar un fenomen importat din SUA, efect pervers al globalizării.

În cel mai recent eveniment de acest tip, datînd din 20 Septembrie, un student de 18 ani a deschis focul cu o armă de vînătoare la o universitate din Perm, oraş în regiunea Uralilor, făcînd şase morţi şi circa 30 de răniţi.