A MURIT MARELE REGIZOR RUS VLADIMIR MENSOV

Renumitul regizor rus Vladimir Menșov s-a stins din viață la vîrsta de 81 de ani. Artistul era infectat cu coronavirus.

S-a stins din viață renumitul regizor și actor rus Vladimir Menșov, artistul poporului din Federația Rusă, a anunțat studioul de cinema Mosfilm.

„L-am pierdut pe dragul nostru prieten, <...> care și-a dat toate puterile sale creative și talentul strălucit studioului său natal de film, un regizor cu adevărat popular, ale cărui filme minunate sînt cunoscute și iubite de milioane de oameni”, se menționează într-un mesaj condoleanțe emis de Mosfilm.

Faptul că Menșov s-a infectat cu coronavirus a devenit cunoscut pe 26 iunie, dar s-a anunțat că acesta suferă de o formă ușoară a bolii.

Data și locul înmormîntării vor fi anunțate mai tîrziu.

Vladimir Menșov s-a născut la Baku, a absolvit Școala de Arte din Moscova și a absolvit Institutul de Cinematografie „Gherasimov” (VGIK).

A debutat în cinematografie ca actor în 1972 în drama lui Alexei Saharov "Человек на своем месте". În total, a interpretat aproximativ 120 de roluri.

Debutul în regie a avut loc în 1976, în filmul muzical "Розыгрыш", scenariul fiind semnat de Semion Lunghin.

Au urmat apoi celebrele filme "Москва слезам не верит", care a cîștigat premiul Oscar în 1981, și "Любовь и голуби", "Ширли-мырли" și altele. 

Sursa: sputnik.md