23 DE FURNIZORI DE SERVICII DE COMUNICATII ELECTRONICE AU OBTINUT LICENTE DE ACTIVITATE IN PRIMA JUMATATE A ANULUI 2015

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) a înscris, în prima jumătate a anului curent, în Registrul public al furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice 23 de operatori. Aceştia au obţinut, în baza regimului de autorizare generală, dreptul de a furniza servicii publice de comunicaţii electronice.

Un comunicat de presă al ANRCETI precizează că numărul total de operatori care deţin dreptul de a activa pe piaţa de comunicaţii electronice s-a ridicat la 543.

Ca şi în perioadele anterioare, majoritatea furnizorilor noi intraţi pe piaţă au decis să opereze reţele publice de comunicaţii electronice terestre cu acces la puncte fixe şi reţele terestre de distribuire a comunicaţiilor electronice. Cele mai solicitate servicii publice de comunicaţii electronice au fost serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale şi cele de acces la Internet.

Regimul de autorizare generală prevede că persoana fizică sau juridică care intenţionează să furnizeze servicii publice de comunicaţii electronice depune la ANRCETI o notificare, după care îşi poate începe activitatea. ANRCETI, în cel mult 7 zile de la notificarea începerii activităţii, eliberează solicitantului o declaraţie informativă tip ce confirmă depunerea notificării şi înscrierea acestuia în Registrul public al furnizorilor, precum şi condiţiile autorizării generale, în care sînt stabilite drepturile şi obligaţiile furnizorului.

Procedura de autorizare generală este gratuită, iar dreptul de a furniza reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice se acordă de către ANRCETI pe un termen nelimitat.