Nascut in 1937, marele actor Anthony Hopkins implinestea 45 de ani de cind s-a lăsat de betie

Uriașul actor de origine britanică Sir Anthony Hopkins a marcat 45 de ani de cînd nu a mai consumat alcool şi a publicat, Marţi seară, pe reţelele de socializare, un mesaj optimist adresat celor afectaţi de alcoolism sau de abuzul de substanţe, mai ales fanilor lui mai tineri. Hopkins a publicat o înregistrare video de un minut în care a oferit cîteva viziuni şi gînduri.

După ce a remarcat cît de greu a fost 2020 pentru mulţi oameni, starul a spus: „În urmă cu 45 de ani, astăzi, am avut o revelaţie. Mă îndreptam spre dezastru bîndu-mi minţile. Am primit un mic mesaj care spunea «Vrei să trăieşti sau să mori?» şi am vrut să trăiesc”. Hopkins a spus că a avut zile mai proaste şi, uneori, îndoieli, dar i-a îndemnat pe cei care se luptă cu dependenţa să fie puternici.

„Astăzi este mîine despre care erai atît de îngrijorat ieri. Voi, tinerii, rezistaţi! Nu renunţaţi, continuaţi să luptaţi, fiţi îndrăzneţi şi forţe măreţe vă vor veni în ajutor”. Actorul, care Joi va împlini vîrsta de 83 de ani, şi-a încheiat mesajul urînd tuturor „Un an nou fericit!” şi s-a arătat convins că 2021 va fi cel mai bun.

Sir Philip Anthony "Tony" Hopkins (născut pe data de 31 Decembrie 1937 în Marea Britanie) este un mare actor de film, cunoscut în special pentru rolul doctorului Hannibal Lecter din filmele Tăcerea Mieilor, pentru care a primit Premiul Oscar, și Red Dragon. 

Ca elev, Anthony Hopkins nu s-a dovedit un elev strălucit, ci mai degrabă unul mediocru. Prefera să se uite la cîteva filme pe săptămînă în loc să învețe pentru școală. A schimbat chiar și cîteva colegii pînă cînd s-a înscris, într-un final, sub influența lui Richard Burton, la un colegiu de muzică și dramă, pe care l-a absolvit în 1957. Cariera sa a fost influențată, direct sau indirect, de cîteva nume importante din lumea teatrului și cinematografiei. În anul 1965 se mută la Londra, la Teatrul Național, la invitația celebrului Laurence Olivier, care văzuse în tînărul Hopkins ceva promițător chiar de la prima audiție. Din acel moment, cariera lui prinse contur. Debutul în film îl face cu The White Bus (Autobuzul Alb) în 1966. Filmul nu a avut ecou în lumea cinematografică. Tînărul Hopkins repurta însă succese deosebite ca actor de teatru. Momentul de răscruce al carierei sale l-a constituit rolul lui Edgar din Dansul Morții de August Strindberg, în care, inițial, fusese doar dublura lui Lawrence Olivier. Soarta însă a vrut ca Olivier să se îmbolnăvească de apendicită și Hopkins să fie nevoit să îi ia locul pe scenă. A fost remarcat și în rolurile au început să curgă. În 1971 a jucat primul rol principal, în filmul When Eight Bells Toll.