CCA A FACUT BILANTUL UNUI CONCURS DE PROGRAME AUDIOVIZUALE

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a făcut în cadrul şedinţei de pe 14 iulie bilanţul concursului de selectare a proiectelor de programe audiovizuale în vederea alocării resurselor financiare pentru producere din Fondul de susţinere a radiodifuzorilor pentru anul 2015.

Preşedintele CCA Dinu Ciocan a declarat că acest concurs s-a desfăşurat în perioada 15-30 iunie 2015 şi a avut drept scop de a stimula producţia audiovizuală autohtonă, realizată de radiodifuzorii care abordează subiecte şi probleme de interes public.

La concurs au participat 14 radiodifuzori cu 17 proiecte TV şi Radio. „La acordarea sumelor am ţinut cont de faptul că realizarea unei ore de emisie TV costă aproximativ 10 mii de lei, iar de radio – cca 3 mii de lei ”, a precizat preşedintele CCA.

Radiodifuzorii care vor beneficia de finanţare pentru realizarea programelor şi emisiunilor cîştigătoare în concurs au obligaţia de a realiza şi difuza proiectele de programe audiovizuale în termen de 6 luni din momentul finanţării.